ویزای تحصیل در آلمان سالیانه افراد زیادی تصمیم به اخذ ویزای تحصیل در کشور های خارجی گرفته و به دنبال راهی برای رسیدن به اهداف خود از این طریق هستند. یکی از این کشورهای مطلوب در این زمینه، کشور آلمان است که هر ساله پذیرای جمعیت بسیار زیادی از دانشجویان و دانش آموزان از سرتاسر جهان است. کشور آلمان دارای تعداد زیادی دانشگاه و مراکز آموزشی معتبر و بزرگ است. همچنین، اغلب دانشگاه‌های معروفی که در این کشور وجود دارد در رتبه برتر جهانی قرار گرفته‌اند.

به همین دلیل درصد بسیار زیادی از افراد به دنبال اخذ ویزای تحصیل در این کشور هستند. موقعیت مکانی کشور آلمان به گونه‌ای است که این کشور از سمت شرق با کشورهای جمهوری چک و لهستان، از سمت غرب با فرانسه، هلند و بلژیک، از سمت شمال با دانمارک و از سمت جنوب با کشورهای سوئیس و اتریش همسایه است. به طور کلی می‌توان گفت که کشور آلمان هفتمین کشور بزرگ در قاره اروپا محسوب می‌شود. علاوه بر این موضوع کشور آلمان دارای بزرگ‌ترین اقتصاد در سطح این قاره است.

ویزای تحصیل در آلمان

ویزای تحصیل در آلمان

فهرست مطالب

ویزای تحصیل در آلمان

در واقع کشور آلمان در تمامی مقاطع تحصیلی برای دانشجویان و حتی دانش آموزانی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه ها و مراکز علمی این کشور را دارند، بستر و محیط مناسبی را به وجود آورده است. این کشور برای افرادی که قصد تحصیل و مهاجرت تحصیلی به این کشور را دارند در تمامی مقاطع تحصیلی، از دبیرستان تا دیپلم و هم چنین مقطع لیسانس، کارشناسی ارشد و دکترا ویزای تحصیلی صادر می‌کند و امکاناتی را در اختیار این افراد می‌گذارد.

در خصوص مهاجرت تحصیلی به این کشور و هم چنین اخذ ویزای تحصیل در آلمان، باید نکات گوناگون و بسیاری را در نظر گرفته و بر اساس آن تصمیم بگیرید. یکی از این عوامل هزینه‌های تحصیل، اقامت و زندگی در این کشور است که این هزینه ها بسته به عوامل مختلفی با یک‌‌دیگر دارای تفاوت‌هایی هستند. یکی دیگر از مواردی که افراد متقاضی مهاجرت تحصیلی به کشور آلمان باید به آن توجه داشته باشند، موضوع مسکن و اقامت در این کشور است. در ادامه توضیحات کامل در این موارد را برای شما ارئه خواهیم کرد.

هزینه اخذ ویزای تحصیل در آلمان

وقتی که شما به فکر مهاجرت تحصیلی به کشورهای خارجی به خصوص آلمان می‌افتید و برای رسیدن به این هدف تلاش می‌کنید، در اولین قدم و قبل از هر گونه اقدامی باید با شرایط زندگی ، اوضاع اقتصادی، هزینه‌های لازمه برای زندگی و مهاجرت به آن کشور به طور کامل آشنا شوید. افراد متقاضی مهاجرت تحصیلی و اخذ ویزای تحصیل در آلمان باید توانایی صرف هزینه در زمینه های مختلف را داشته باشند. همچنین این افراد به صورت اجباری باید برای گرفتن ویزای تحصیلی خود در کشور آلمان گواهی‌هایی را در خصوص دارا بودن توانایی مالی برای پرداخت هزینه‌هایی در زمینه‌های مختلف ارائه دهند. در ادامه هزینه‌های لازم برای افرادی که قصد تحصیل در آلمان را با شرایط گوناگون دارند را بررسی کرده‌ایم. پس با مطالعه این موارد و انطباق آن‌ها با شرایط خود می‌توانید از این هزینه‌ها آگاه شوید.

اخذ بورسیه تحصیلی آلمان، شرایط و هزینه های لازم در این صورت

سالانه دانشگاه‌های بسیاری در کشورهای مختلف شرایطی را برای تحصیل و جذب دانشجوهای بین المللی در نظر می‌گیرند. در واقع می‌توان گفت که بورسیه تحصیلی کشور آلمان برای دانشجوهای ایرانی و افراد متقاضی تحصیل در آن کشور، امکان مناسبی را برای تحصیل با هزینه کم و شرایط بسیار عالی به وجود می‌آورد. حتی برخی از بورسیه‌های این کشور تمامی هزینه‌های دانشجو از قبیل هزینه‌های مسکن و زندگی را بر عهده می‌گیرد.

کشور آلمان یکی از کشورهای پرهزینه به منظور ادامه تحصیل در بین سایر کشورها است. به همین دلیل امکان اخذ ویزای تحصیل در آلمان برای دانشجویان متقاضی تحصیل در آن جا بسیار عالی و نوید بخش است. طبیعتاً برای اخذ بورسیه تحصیلی کشوری مانند آلمان، افراد متقاضی باید دارای شرایط خاصی باشند، چرا که این کشور برای دانشجوهای واجد شرایط، نخبه و شایسته بورسیه‌های متعددی را در نظر می‌گیرد. شرایط عمومی افراد متقاضی برای اخذ بورسیه تحصیلی آلمان عبارتند از:

  • معدل بسیار عالی و بالا در مقاطع تحصیلی پیشین
  • مقالات مختلف علمی در ژورنال‌های مطرح بین المللی به همراه رزومه قوی
  • داشتن مدرک تحصیلی از مراکز علمی و یا دانشگاه‌های معتبر
  • مدارک زبان انگلیسی
  • داشتن اختراعات
  • کسب مقام و یا رتبه در مسابقه‌های بین المللی
  • ارائه مدارکی که نشان دهنده داشتن استعداد ویژه و مهارت‌های خاص فرد متقاضی باشد

امکان بورسیه و اخذ ویزای تحصیل در آلمان برای مقطع دبیرستان نیز وجود دارد، که این بورسیه معمولا بر اساس شرایطی مانند شایستگی‌ها و ارزش دانش‌آموز برای افراد و دانش آموزان متقاضی در نظر گرفته می‌شود. همان طور که گفتیم، بورسیه‌های متعددی برای افراد متقاضی وجود دارد. این بورسیه‌ها بر اساس شایستگی‌های فرد متقاضی و دانشگاه و رشته انتخابی آن، هزینه‌هایی نظیر هزینه‌های مربوط به کتاب‌های آموزشی و لوازم مورد نیاز برای تحصیل افراد، هزینه‌های مربوط به اسکان دانشجو و هزینه و شهریه‌های دوران تحصیل را در برمی‌گیرد. معمولا دانشگاه‌های این کشور برای اسکان دانشجوهای خود که موفق به اخذ بورسیه تحصیلی آن شده‌اند، خوابگاه‌هایی را در نظر می،گیرند. اسکان در این خوابگاه‌ها بر اساس نکات ذکر شده به دو دسته رایگان و غیر رایگان تقسیم بندی می‌شوند که در ادامه توضیح کامل آن‌ها خواهیم پرداخت.

هزینه تحصیل در کشور آلمان و دانشگاه های آن بدون بورسیه

نکته مهمی که ذهن اکثر افرادی را که موفق به گرفتن بورسیه تحصیلی آلمان نشده‌اند و هم چنان قصد مهاجرت تحصیلی آلمان و اخذ ویزای تحصیل در آلمان را دارند، به خود مشغول کرده است و باعث دغدغه خاطر آن‌ها شده است، هزینه‌های زندگی و تحصیل در این کشور است. اگر بخواهیم یک نگاه کلی به این موضوع بیندازیم، در می‌یابیم که هزینه‌های لازمه در جهت اخذ ویزای تحصیل در آلمان و زندگی در آن کشور به نوع زندگی، دانشگاه شما و همچنین ایالت مدنظر شما برای زندگی بستگی دارد. از آن جایی که کشور آلمان در بین سایر کشورها یکی از بهترین گزینه‌ها برای مهاجرت و تحصیل با آموزش عالی برای افراد متقاضی است

در نتیجه طبیعتاً برای تحصیل در این کشور باید هزینه‌هایی را چه کم چه زیاد در زمینه‌های مختلف پرداخت کرد. اما معمولا تحصیل در این کشور ارزش پرداخت هزینه‌های لازمه را در زمینه‌های مختلف را دارد. یکی از هزینه‌های مهم و اصلی تحصیل در کشور آلمان شهریه دانشگاه‌های آن کشور است. شهریه دانشگاه‌ها همان طور که پیش‌تر هم گفتیم بسته به نوع دانشگاه مد نظر شما متفاوت است.

تحصیل در مدارس کشور آلمان هم به زبان آلمانی برای دانش آموزان رایگان است؛ اما اگر والدین و خود دانش آموز قصد داشته باشند که علاوه‌بر زبان آلمانی از زبان دیگری به تحصیل در این کشور بپردازند، باید در مدرسه‌های خصوصی این کشور ثبت نام کنند و به صورت دو زبانه آموزش ببینند. در این صورت این افراد مستلزم به پرداخت شهریه هستند. در مقطع کارشناسی نیز تحصیل به زبان آلمانی رایگان است و افراد متقاضی مهاجرت و اخذ ویزای تحصیل در آلمان تنها برای هزینه‌های مربوط به ثبت نام و مراحل اداری باید هزینه‌ای در خصوص پانصد یورو پرداخت کنند. برای تحصیل در دوره کارشناسی ارشد بسته به دانشگاه و رشته انتخابی شما هزینه‌های لازم جهت تحصیل در این کشور از هفت هزار یورو تا بیست و شش هزار یورو متغییر است. پذیرش در دوره دکتری در کشور آلمان نسبت به سایر مقاطع تحصیلی دارای سختی‌های ‌بیش‌تری است، به همین دلیل هزینه‌های لازمه برای تحصیل در این مقطع تا حدود زیادی پیچیده است.

مدارک لازم برای مهاجرت و اخذ ویزای تحصیل در آلمان

افراد متقاضی مهاجرت تحصیلی به کشور آلمان باید در اولین قدم به اخذ ویزای تحصیل آلمان اقدام کنند. برای اخذ ویزای تحصیل در آلمان شما به پنج فاکتور بسیار مهم نیاز دارید که یکی از این فاکتورها، رزومه فرد است. رزومه شخصی فرد متقاضی شامل اطلاعاتی نظیر مهارت‌های فرد، سوابق تحصیلی آن فرد، اطلاعات شخصی آن فرد، تحصیلات و مدارک دریافتی در زمینه‌های مختلف است. فاکتور دیگری که شما برای اخذ ویزای تحصیل در آلمان به آن نیاز دارید، فرم درخواست ویزا است. فرم درخواست ویزا همان فرمی است که شما از وب سایت سفارت آلمان تهیه و دانلود می‌کنید. البته شما باید به این نکته توجه داشته باشید که با توجه به انواع ویزا فرم‌های مختلفی برای آن وجود دارد. فاکتور دیگری که شما باید در این زمینه داشته باشید، نامه پذیرش از دانشگاه یا کالج مد نظر خود است.

ویزای تحصیل در آلمان

ویزای تحصیل در آلمان

پذیرش رشته مد نظر

قبل از آن‌که اقدام به اخذ ویزای تحصیل در آلمان کنید باید از یکی از مراکز آموزشی این کشور که قصد ادامه تحصیل در آن را دارید، در رشته مد نظر خود پذیرش بگیرید. این بدین معناست که قبل از هر اقدامی در خصوص اخذ ویزای تحصیلی در این کشور باید به دانشگاه، مدرسه و یا کالج مد نظر خود ایمیل بزنید و پذیرش آن‌ مرکز آموزشی را بگیرید. چرا که بدون نامه پذیرش از مراکز آموزشی این کشور ویزای شما صادر نخواهد شد. فاکتور دیگری که باید آن را تهیه کنید، انگیزه نامه است. شاید در نگاه اول انگیزه نامه در ذهن افراد چندان مهم نباشد، اما در این باره باید گفت که انگیزه نامه یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای اخذ ویزای تحصیل در آلمان است. چرا که شما با ارائه انگیزه نامه‌تان هدف و قصد خود را برای مهاجرت به خاک آلمان و ادامه تحصیل در آن کشور به طور کامل بیان می‌کنید.

مصاحبه حضوری برای مهاجرت

فاکتور دیگری که شما باید در خصوص اخذ ویزای تحصیل در آلمان به آن توجه کنید، مصاحبه حضوری برای مهاجرت به این کشور است. در واقع مصاحبه حضوری آخرین مرحله از فاکتور های ذکر شده است. در این مصاحبه شما با مامور سفارت آلمان درباره این مسئله صحبت کنید. همچنین در این مصاحبه سوالاتی از شما در زمینه‌های مختلفی پرسیده می‌شود و این موضوع به این دلیل است که دریابند گفته‌های شما با مدارک و اطلاعاتی که برای مهاجرت تحصیلی خود به این کشور، ارائه داده‌اید تا چه میزان هم‌خوانی دارند. پس از آن شما باید وقتی را در سفارت کشور آلمان رزرو کنید، دقت داشته باشید که وقت‌دهی در سفارت آلمان تنها به صورت آنلاین امکان‌پذیر است. سفارت آلمان در کشور ایران تعطیل است و متقاضیان باید در این خصوص به دفتر ویزا متریک در شهر تهران مراجعه کنند.

در ادامه تعدادی از مهم‌ترین مدارک لازم که برای اخذ ویزای تحصیل در آلمان و آموزش در این کشور به آن نیاز دارید را بیان کرده‌ایم. این موارد به شرح زیر هستند.

  • داشتن گذرنامه‌ای معتبر که تاریخ اعتبار آن حداقل شش ماه بیش‌تر از اقامت شما در کشور آلمان باشد.
  • دو سری کپی کامل از گذرنامه و یا پاسپورت خود
  • فرم پر شده درخواست ویزا از دفتر ویزا متریک
  • توانایی پرداخت هزینه‌های لازم برای درخواست ویزا
  • نامه پذیرش از دانشگاه مد نظر خود در کشور آلمان
  • عکس تمام چهر برای پاسپورت با پس زمینه‌ای روشن
  • گواهی تمکن مالی
  • داشتن رزومه قوی
  • تمامی اسناد مربوط به تحصیل فرد متقاضی
  • مدارک و اسناد تحصیلی لازم برای اخذ ویزای تحصیل در آلمان

اسناد تحصیلی چیست؟

منظور از اسناد مربوط به تحصیل فرد متقاضی برای اخذ ویزای تحصیل در آلمان، تمامی مدارک تحصیلی فرد متقاضی نیاز است. این مدارک عبارتند از مدرک دیپلم و ریز نمرات، مدرک پیش دانشگاهی به همراه ریز نمرات، مدرک کاردانی به همراه ریز نمرات، مدرک کارشناسی و ریز نمرات، مدرک کارشناسی ارشد به همراه ریز نمرات و مدرک دکتری به همراه ریز نمرات آن. فرد متقاضی باید ترجمه رسمی هر کدام از مدارک ذکر شده را که دارند به زبان انگلیسی، به سفارت آلمان تحویل دهد اما در ایران همان‌گونه که گفتیم به دلیل تعطیل بودن سفارت این کشور باید آن‌ها را به منظور اخذ ویزای تحصیلی این کشور به دفتر ویزا متریک تحویل دهد. برای گرفتن ویزای کشور آلمان باید تمامی مدارک ارائه شده شما در سفارت آن کشور تایید شود. با این که زبان رسمی در کشور آلمان، آلمانی است اما داشتن مدرک زبان انگلیسی و یا تافل برای اخذ ویزای تحصیلی این کشور اجباری است.

دوره‌های آموزشی زبان

اگر شما جزء آن گروه کوچک از افرادی هستید که مدرک تافل و زبان انگلیسی ندارید، باید قبل از اقدامات لازمه برای دریافت ویزای تحصیلی در کشور آلمان در دوره‌های آموزشی زبان به قصد گرفتن مدرک تافل خود شرکت نمایید که در ادامه به شرح کامل این مسئله برای شما خواهیم پرداخت.  هم چنین منظور از گواهی تمکن مالی، مجموعه‌ای از مدارک و گواهی‌هایی است که نشان دهنده توانایی پرداخت شهریه سالانه به علاوه توانایی پرداخت ده تا بیست هزار یورو در سال توسط فرد متقاضی باشد. ارائه دادن این مدرک برای دریافت ویزای تحصیل در آلمان و ادامه تحصیل در آن کشور الزامی است. اما در صورتی که دانشجوی متقاضی موفق به اخذ بورسیه تحصیلی آلمان شده باشد، می‌تواند به جای این گواهی مبنی بر تمکن مالی، گواهی سازمان مربوطه را که نشان دهنده پرداخت هزینه ها از طرف آن‌ها است را ارائه دهد.

پشتیبان مالی

در صورتی که فرد متقاضی موفق به اخذ بورسیه تحصیلی نشده و همچنین توانایی پرداخت هزینه ذکر شده را نداشته و در مقابل قصد مهاجرت تحصیلی به آلمان را داشته باشد، می‌تواند پشتیبان مالی برای خود برگزیند. پشتیبان مالی دانشجو در این زمینه می‌تواند پدر، مادر، خواهر، برادر، پدربزرگ، مادربزرگ، خاله، دایی، عمه یا عموی فرد متقاضی باشد. در صورتی که فرد متقاضی پشتیبان مالی داشته باشد، باید مدارک شناسایی پشتیبان مالی را به همراه تعهد نامه غیر مالی، مدارک استخدام، پرینت گردش حساب سه ماهه آخر حساب بانکی، رسید آخرین مالیات پرداخت شده و مدارکی که نشان دهنده ارتباط پشتیبان مالی با فرد متقاضی باشد را برای تهیه و اخذ ویزای تحصیلی خود در کشور آلمان ارائه دهد.

ویزای تحصیلی برای افراد متاهل در کشور آلمان و مدارک لازم برای آن

درصدی از افراد ممکن است پس از آن‌ که ازدواج کردند به فکر مهاجرت و اخذ ویزای تحصیل در کشور آلمان بیافتند. اما ممکن است فکر کنند به دلیل داشتن تاهل نمی‌توانند به این هدف فکر کنند و باید دفتر آن را برای همیشه ببندند. لازم است خبری خوشحال‌کننده به این درصد از افراد بدهیم؛ چرا که کشور آلمان شرایطی را به وجود آورده است که حتی افراد دارای متاهل بتوانند با همسر خود و حتی فرزندی که به سن قانونی نرسیده باشد، از طریق مهاجرت تحصیلی به کشور آلمان بروند و در آن‌جا ساکن شوند.

مدارک اخذ ویزای مهاجرت تحصیلی افراد متاهل

برای اخذ ویزای مهاجرت تحصیلی آلمان افراد متاهل نیز باید مدارک مختلفی را به دفتر ویزا متریک به جای سفارت آلمان در این تحویل دهید. این مدارک عبارتند از فرم درخواست ویزای بلند مدت، پاسپورت یا گذرنامه معتبر، عکس پاسپورتی جدید با پس زمینه ای روشن، پاسپورت یا مدرک دال برای مهاجرت و اقامت همسرتان در کشور آلمان، سند ازدواج، مدرک زبان، بیمه نامه معتبر آلمانی، شناسنامه تمامی افراد خانواده خود که قصد مهاجرت به کشور آلمان را دارند و درصورت طلاق یا فوت همسر خود گواهی آن. پس از آن‌که موفق به ثبت درخواست ویزای تحصیل در آلمان خود شدید و ایمیل را دریافت کردید، در روز مشخص شده به دفتر ویزا متریک در شهر تهران مراجعه نمایید.

اخذ ویزای تحصیل در آلمان به منظور شرکت در دوره های زبان

برای برخی از افرادی که قصد مهاجرت و ادامه تحصیل در کشور آلمان را دارند ممکن است این سوال پیش بیاید، که برای اخذ ویزای تحصیلی کشور آلمان حتما به مدرک زبان نیاز است یا خیر. در این باره باید بگوییم که داشتن مدرک زبان برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان به منظور پذیرش و تحصیل در دانشگاه‌ها و موسسه‌های علمی آن کشور اجباری است. اما یک روش کلی برای مهاجرت تحصیلی به این کشور بدون مدرک زبان وجود دارد، آن هم مهاجرت تحصیلی به کشور آلمان به منظور شرکت در دوره‌های آموزشی زبان انگلیسی است.

این روش بیش‌تر مورد استقبال افرادی که دارای مدرک دیپلم هستند، قرار می‌گیرد چرا که معمولا افراد متقاضی ادامه تحصیل در کشوری مانند کشور آلمان، در مقاطع بالاتر دارای تافل و سطح بالا و عالی زبان انگلیسی هستند. در روش ذکر شده پس از آن که افراد متقاضی مراحل اولیه اخذ ویزای تحصیلی خود را به منظور آموزش زبان انگلیسی و شرکت در دوره‌های آموزشی را پشت سر گذاشتند، در یکی از مراکز آموزشی و یا دانشگاه‌های معتبر کشور آلمان به منظور آموزش زبان انگلیسی پذیرفته می‌شوند.

ویزای تحصیل در آلمان

ویزای تحصیل در آلمان

نهایی شدن پذیرش فرد متقاضی

پس از نهایی شدن پذیرش فرد متقاضی در آن جا با استفاده از این پذیرشی که در دست دارد، می‌تواند به اخذ ویزای تحصیل در آلمان اقدام نماید و در نهایت موفق به رفتن و اقامت یافتن در کشور آلمان شود. پس از اقامت یافتن فرد متقاضی در کشور آلمان، باید به طور کامل و مرتب در دوره‌های آموزشی زبان انگلیسی که پذیرفته شده بود شرکت کند. پس از اتمام دوره آموزشی و دریافت مدرک زبان انگلیسی فرد می‌تواند با تمدید ویزای تحصیلی خود در رشته مورد علاقه و دانشگاه مد نظر خود بدون بازگشت به ایران ادامه تحصیل دهد.

البته اگر فرد متقاضی در این دوره زمانی بتواند مدرک زبان آلمانی خود را هم بگیرد، در بسیاری از موارد به نفع او می‌شود. همچنین فرد متقاضی با توجه به این موضوع که تا یک سال پس از پایان دوره آموزشی خود اجازه اقامت در کشور آلمان را با همان شرایط قبلی دارد، می‌تواند در صورت عدم وجود شرایط یا علاقه خود به اشتغال، به جای رفتن به دانشگاه و ادامه تحصیل در یکی از رشته‌های آن دانشگاه به دنبال یافتن کار متناسب با حرفه و رشته خود برود. پس از آن که فرد موفق به یافتن کار مورد نظر خود شد و در مکان، شرکت یا ادراه‌ای مشغول به کار شد باید اقدام به تغییر ویزای خود از تحصیلی به ویزای کاری کند و شرایط اقامت دائم خود را در آن کشور به را به وجود بیاورد.

شرایط مورد نیاز برای مهاجرت و اخذ ویزای تحصیل در آلمان

طبیعتاً برای مهاجرت تحصیلی به کشوری مانند آلمان که از سطح آموزشی و علمی بسیار بالایی برخوردار است و دارای بزرگ‌ترین اقتصاد ملی در قاره اروپا است، شرایط خاص و گوناگونی وجود دارد. این شرایط می‌تواند شرایط سنی افراد متقاضی، هویت و ملیت آن‌ها را شامل شود. کشور آلمان نیز همانند برخی از کشورهای دیگر هویت و ملیت دانشجوی مهاجر خود برایش تا حدودی دارای اهمیت است. در این جا شرایط گوناگون لازم برای اخذ ویزای تحصیل در آلمان را به طور کامل برای شما توضیح خواهیم داد.

شرایط سنی افراد برای تحصیل و اخذ ویزای تحصیل در آلمان

اولین شرط مورد نیاز در خصوص مهاجرت تحصیلی و اخذ ویزای کشور آلمان سن فرد متقاضی است. همان طور که قبلا گفتیم، برای افرادی که قصد گرفتن ویزای تحصیلی آلمان را دارند و قصد اقامت تحصیلی در این کشور را دارند می‌توانند از سن هجده تا سی و پنج الی چهل سالگی برای مقطع‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری اقدام نمایند. با توجه به این شرایط سنی و داشتن وقت زیاد برای مهاجرت و تحصیل در این کشور، افراد می‌توانند در صورت نداشتن مدرک زبان انگلیسی در کشور ایران به گذراندن دوره‌های آموزشی و گرفتن تافل خود اقدام نمایند و پس از آن اقدام به اخذ ویزای تحصیلی کشور آلمان کنند.

اما مهاجرت تحصیلی به کشور آلمان فقط محدود به این گروه سنی نیست. دانش آموزانی که در مقطع دبیرستان قصد مهاجرت به این کشور را داشته باشند نیز بر اساس شرایطی می‌توانند به قصد تحصیل به اخذ ویزای تحصیل در آلمان اقدام نمایند. چرا که گاهی برخی از خانواده علاقه دارند که فرزند خود از کودکی در مدارس کشور آلمان به تحصیل و آموزش بپردازند. هم‌چنین این افراد و خانوارها می‌توانند با مهاجرت دسته جمعی به منظور تحصیل فرزندشان در کشور آلمان اقامت آن کشور را اخذ کنند.

تحصیل در کشور آلمان

تحصیل در کشور آلمان در سن شش سالگی شروع می‌شود و تا پایان دوره دبیرستان و اخذ مدرک دیپلم ادامه پیدا می‌کند. البته ممکن است این مدت زمان در برخی ایالت‌ها و شهرهای  این کشور تغییر می‌کند. همان طور که گفتیم، کودکان از سن شش سالگی وارد مدارس و کودکستان‌ها می‌شوند و تا سن دوازده سالگی، مشغول به تحصیل در این مقطع می‌شوند. پس از اتمام دوران ابتدایی مدرسه یا کودکستان‌ها در کشور آلمان نوبت به مقطع متوسطه می‌رسد. دوران متوسطه در کشور آلمان به دو دوره راهنمایی و دوره دبیرستان تقسیم‌بندی می‌شود.

پس از پایان دوره متوسطه به دانش آموزان این کشور مدرک دیپلم داده می‌شود. پس از گرفتن مدرک دیپلم دانش آموزان باید برای رفتن به مقاطع بالاتر در آزمون‌های جامع شرکت کنند. پس از آن که دانش آموزان این کشور در این آزمون‌ها شرکت کردند و در نتیجه آن رتبه خوبی کسب کردند، می‌توانند برای ورود به دانشگاه و ادامه تحصیل خود اقدام نمایند. هزینه تحصیل برای دانش آموزان در ایالت‌ها و شهرهای مختلف کشور آلمان بسته به نوع مدرسه مد نظر شما دارای تفاوت‌هایی با یک دیگر است.

شرایط هویتی و ملیت افراد متقاضی به همراه رزومه آن‌ها

علاوه بر سن افراد متقاضی مهاجرت و اخذ ویزای تحصیل در آلمان، هویت و ملیت فرد متقاضی نیز تا حدودی بر اخذ ویزای تحصیل و مهاجرت به این کشور تاثیر می‌گذارد. همان ‌گونه که گفتیم، کشور آلمان نیز مانند بسیاری از کشورهای دیگر که در طول سال پذیرای دانشجوهای مهاجر زیادی از کشورهای دیگر هستند، هویت و ملیت دانشجو برایش تا حدی دارای اهمیت است. بر همین اساس برای برخی از دانشجو یان مهاجر پوئن‌های مثبتی در نظر می‌گیرند که این پوئن‌ها شامل حال دیگر دانشجوهای مهاجر به این کشور نمی‌شود. علاوه‌بر هویت و ملیت افراد متقاضی تحصیل در آلمان رزومه فرد بسیار مهم است. چرا که  مهاجرت تحصیلی به کشور آلمان به دلیل داشتن مزایای بسیار زیاد تحصیل در این کشور، دارای متقاضیان زیادی است.

به همین دلیل این کشور قوانین و شرایط سختی را برای پذیرش دانشجوهای مهاجر به دانشگاه‌های خود گذاشته است. یکی از این شروط مهم داشتن معدل و نمرات بسیار بالا و عالی است. به گونه‌ای که هر چه معدل شما بالاتر باشد شانس شما در اخذ پذیرش اقامت تحصیلی در آن کشور نسبت به سایر متقاضیان مهاجرت و اخذ ویزای تحصیل در آلمان بیش‌تر خواهد بود. هم‌چنین وجود رتبه‌های عالی در آزمون‌های مختلف علمی، کسب مقام‌های برتر در مسابقات علمی ورزشی و مواردی از این قبیل و گواهی انجام پروژه‌های مهم و بزرگ در رزومه تحصیلی فرد متقاضی، باعث افزایش احتمال قبولی فرد و حتی گرفتن بورسیه تحصیلی آن فرد در کشور آلمان می‌شود. پس اگر شما جزء آن دسته از افراد متقاضی مهاجرت تحصیلی به کشوری مانند آلمان هستید باید در طول دوران تحصیل سعی کنید که شایستگی‌های لازم را به دست آورید.

ویزای تحصیل در آلمان

ویزای تحصیل در آلمان

شرایط تحصیل در مقطع لیسانس در آلمان

برای تحصیل در مقطع لیسانس در آلمان و اخذ ویزای تحصیلی نیاز به داشتن مدرک دیپلم دارید. قدم بعدی اخذ پذیرش از یکی از دانشگاه های معتبر آلمان است. آلمان خانه برخی از برترین دانشگاه های جهان است که به دلیل استانداردهای علمی بالای خود شناخته شده اند. قابل ذکر است، 35 درصد از دانش آموزان در آلمان بین المللی هستند، که نشان دهنده جذابیت قوی آموزش آلمان است. حداکثر مدت دوره لیسانس در آلمان پنج سال است.

تاییدیه ZAB آلمان

اگر مدارک تحصیلی شما با استانداردهای آلمانی معادل نیست و نمی توانید تاییدیه ZAB آلمان را دریافت کنید، باید قبل از ورود به دانشگاه یک دوره مقدماتی یک ساله را در یک کالج آلمانی بگذرانید. این سال مقدماتی به شما کمک می کند تا مدارک شما را با الزامات آموزشی آلمان هماهنگ کنید.

مهارت سطح B1 در زبان آلمانی

برای تحصیل رایگان در آلمان باید مهارت سطح B1 در زبان آلمانی را داشته باشید که از طریق آزمون TestDaF یا DSH نشان داده شود. دوره لیسانس در آلمان معمولاً 4 سال است. به عنوان یک دانشجو، شما اجازه دارید تا 40 ساعت در هفته کار کنید و این فرصت را به شما می دهد تا در حین تحصیل خود از نظر مالی حمایت کنید.

پرداخت هزینه ثبت نام

توجه به این نکته مهم است که در حالی که تحصیل در آلمان ممکن است رایگان باشد، دانشجویان ملزم به پرداخت هزینه ثبت نام از 200 تا 300 یورو در هر ترم هستند. برای کسانی که قصد دارند تحصیلات خود را به زبان انگلیسی دنبال کنند، نمره آیلتس 6 ضروری است. هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی در آلمان بر اساس شهر، رشته تحصیلی و دانشگاه خاص به طور قابل توجهی متفاوت است و از 12000 تا 20000 یورو در سال متغیر است.

شرایط تحصیل در مقطع فوق لیسانس در آلمان

آلمان به دلیل داشتن دانشگاه های معروف، سیستم آموزشی با کیفیت بالا و بازار کار جذاب، مقصدی محبوب برای دانشجویان بین المللی است که به دنبال تحصیلات تکمیلی هستند. با این حال، برای ادامه تحصیلات تکمیلی در آلمان، شرایط خاصی وجود دارد که دانشجویان باید آنها را رعایت کنند.

مدرک لیسانس یا مدرک معادل آن

متقاضیان باید دارای مدرک لیسانس یا مدرک معادل آن باشند تا بتوانند برای تحصیلات تکمیلی در آلمان واجد شرایط باشند. این معمولاً به معنای گذراندن یک مدرک کارشناسی سه ساله در یک رشته تحصیلی مرتبط است. برخی از برنامه ها ممکن است علاوه بر تکمیل مدرک لیسانس، به حداقل معدل معدل یا معدل خاصی نیاز داشته باشند.

 تسلط به زبان آلمانی

تسلط به زبان آلمانی اغلب برای تحصیلات تکمیلی در آلمان، به ویژه برای برنامه هایی که به زبان آلمانی تدریس می شود، الزامی است. اکثر دانشگاه‌های آلمان دوره‌ها و برنامه‌های خود را به زبان انگلیسی ارائه می‌کنند، اما هنوز برای دانشجویان مهم است که دانش اولیه زبان آلمانی را داشته باشند تا بتوانند در زندگی روزمره در این کشور پیمایش کنند. برخی از برنامه‌ها ممکن است از دانش‌آموزان بخواهند که مدرک مهارت زبان را از طریق آزمون‌هایی مانند TestDaF یا DSH ارائه دهند.

ویزای تحصیلی معتبر

یکی دیگر از نیازهای مهم برای تحصیلات تکمیلی در آلمان، ویزای تحصیلی معتبر یا اجازه اقامت است. دانشجویان بین المللی از کشورهای غیر اتحادیه اروپا باید قبل از ورود به آلمان برای تحصیل برای ویزا اقدام کنند. این شامل ارائه مدرک پذیرش در یک برنامه، امکانات مالی برای حمایت از خود و پوشش بیمه درمانی است. فرآیند ویزا ممکن است چندین هفته طول بکشد، بنابراین برای دانش آموزان مهم است که از قبل برنامه ریزی کنند و زودتر درخواست دهند.

ویزای تحصیل در آلمان

ویزای تحصیل در آلمان

توصیه‌ نامه‌هایی از اساتید یا کارفرمایان

بسیاری از برنامه‌های تحصیلات تکمیلی در آلمان از متقاضیان می‌خواهند که توصیه‌ نامه‌هایی از اساتید یا کارفرمایان و همچنین بیانیه‌ای از هدف که اهداف آکادمیک و شغلی خود را مشخص می‌کند، ارسال کنند. این اسناد توسط کمیته های پذیرش برای ارزیابی صلاحیت و تناسب بالقوه دانش آموز برای برنامه استفاده می شود. همچنین معمولاً از دانش‌آموزان خواسته می‌شود که رزومه یا رزومه‌ای حاوی جزئیات تجربیات علمی و حرفه‌ای خود ارسال کنند.

قبولی در آزمون ورودی یا مصاحبه

برخی از برنامه های تحصیلات تکمیلی در آلمان ممکن است متقاضیان را مجبور به قبولی در آزمون ورودی یا مصاحبه به عنوان بخشی از فرآیند پذیرش کند. این آزمون ها برای ارزیابی دانش و درک دانش آموز از موضوع موضوعی و همچنین توانایی آنها برای موفقیت در یک محیط تحصیلی سخت طراحی شده است. دانش آموزان باید به طور کامل برای این امتحانات آماده شوند تا شانس قبولی خود را در برنامه مورد نظر خود افزایش دهند.

ادامه تحصیلات تکمیلی در آلمان برای دانشجویانی که به دنبال ادامه تحصیل و ارتقای چشم انداز شغلی خود هستند، یک تجربه ارزشمند و غنی است. اما برای واجد شرایط بودن برای تحصیلات تکمیلی در آلمان، دانشجویان باید شرایط خاصی مانند داشتن مدرک لیسانس، تسلط به زبان آلمانی، اخذ ویزای دانشجویی، ارائه مدارک لازم و قبولی در آزمون ورودی یا مصاحبه را داشته باشند. با آماده سازی دقیق و رعایت این شرایط، دانشجویان می توانند با موفقیت در دانشگاه های درجه یک آلمان درخواست دهند و تحصیل کنند.

مدارک مورد نیاز برای تحصیل در مقطع دکتری در آلمان

آلمان به دلیل دارا بودن دانشگاه ها و فرصت های تحقیقاتی در سطح جهانی، یکی از مقاصد مورد تقاضا برای تحصیل در مقطع دکترا است. با این حال، درخواست برای برنامه دکترا در آلمان می تواند یک فرآیند طولانی و پیچیده باشد که نیاز به توجه دقیق به جزئیات دارد. یکی از مهمترین جنبه های فرآیند درخواست اطمینان از ارسال صحیح و به موقع تمام مدارک مورد نیاز است. در این مقاله به مدارک مختلف مورد نیاز برای تحصیل دکترا در آلمان خواهیم پرداخت.

مدرک کارشناسی ارشد

یکی از مهمترین مدارک مورد نیاز برای تحصیل در مقطع دکتری در آلمان، مدرک کارشناسی ارشد یا مدرک معادل آن است. این یک پیش نیاز اساسی برای پذیرش در دوره دکتری است، زیرا صلاحیت علمی و آمادگی داوطلب برای تحقیقات پیشرفته را نشان می دهد. علاوه بر این، معمولاً داوطلبان باید ریز نمرات سوابق تحصیلی خود را ارائه دهند که دروسی را که گذرانده اند و نمرات کسب شده را با جزئیات توضیح دهند.

ارائه پروپوزال تحقیق مفصل

علاوه بر مدارک تحصیلی، داوطلبان همچنین ملزم به ارائه یک پروپوزال تحقیق مفصل هستند که موضوع، روش تحقیق و اهداف مورد نظر خود را مشخص می کند. این سند برای ارزیابی پتانسیل تحقیقاتی داوطلب و امکان سنجی پروژه پیشنهادی آنها بسیار مهم است. در برخی موارد، ممکن است از داوطلبان خواسته شود که نمونه‌های نوشتاری یا مقالاتی را برای نشان دادن مهارت‌ها و تخصص‌های پژوهشی خود در زمینه خود ارسال کنند.

رزومه سوابق تحصیلی

یکی دیگر از مدارک ضروری مورد نیاز برای تحصیل در مقطع دکترا در آلمان، رزومه (Curriculum Vitae) است که سوابق تحصیلی، تجربه کاری و علایق تحقیقاتی داوطلب را مشخص می کند. این سند به کمیته پذیرش یک نمای کلی از صلاحیت ها و دستاوردهای نامزد ارائه می دهد و به آنها کمک می کند تا مناسب بودن نامزد را برای برنامه ارزیابی کنند. علاوه بر این، ممکن است از داوطلبان خواسته شود که توصیه نامه هایی از داوران دانشگاهی ارائه دهند که می توانند توانایی های تحقیقاتی و پتانسیل موفقیت آنها در برنامه دکترا را تأیید کنند.

مهارت در زبان انگلیسی

عداوطلبانی که برای تحصیل در مقطع دکترا در آلمان درخواست می کنند، معمولاً باید مدرکی مبنی بر مهارت در زبان انگلیسی ارائه دهند، زیرا بسیاری از برنامه های دکترا به زبان انگلیسی انجام می شوند. این را می توان از طریق آزمون های استاندارد مهارت زبان مانند تافل یا آیلتس یا از طریق مدارک تحصیلی قبلی که در موسسات انگلیسی زبان به دست آمده بود نشان داد. برخی از برنامه ها همچنین ممکن است از داوطلبان بخواهند که مدرکی مبنی بر مهارت در زبان آلمانی ارائه دهند، به خصوص اگر برنامه به زبان آلمانی انجام شود.

ارائه فرم درخواست تکمیل شده

داوطلبان همچنین ملزم به ارائه فرم درخواست تکمیل شده به همراه مدارک اضافی مورد نیاز دانشگاه یا برنامه ای هستند که برای آن درخواست می دهند. این ممکن است شامل انگیزه نامه ای باشد که دلایل نامزد برای انتخاب برنامه، بیانیه هدف با جزئیات اهداف شغلی و علایق تحقیقاتی آنها، و هر مدرک مرتبط دیگری که توسط دانشگاه درخواست می شود، باشد. برای داوطلبان ضروری است که شرایط درخواست را به دقت بررسی کنند و اطمینان حاصل کنند که تمام مدارک لازم به درستی و در مهلت تعیین شده ارسال شده اند تا شانس خود را برای پذیرش در دوره دکتری در آلمان افزایش دهند. دانشگاه های آلمان پیشنهادات بورسیه خود را به سازمان DAAD ارسال می کنند که سپس مدارک دانشجویان را بررسی کرده و بورسیه را اعطا می کند. این پروسه همانند روال اخذ ویزای دانشجوی دکترا چالش برانگیز و زمان بر است.

ویزای تحصیل در آلمان

ویزای تحصیل در آلمان

روند درخواست برای تحصیل در مقطع دکترا در آلمان از داوطلبان می‌خواهد که مجموعه‌ای از مدارک را ارائه دهند که مدارک تحصیلی، پتانسیل تحقیقاتی و مهارت زبان آنها را نشان می‌دهد. با تهیه و ارسال دقیق تمام مدارک مورد نیاز، داوطلبان می توانند شانس خود را برای اخذ پذیرش در دوره دکترا در آلمان و شروع یک سفر تحقیقاتی هیجان انگیز و پر ارزش در یکی از مقاصد پیشرو دانشگاهی اروپا افزایش دهند.

مراحل لازم جهت مهاجرت و اخذ ویزای تحصیل در آلمان

برای مهاجرت و اخذ ویزای تحصیل در آلمان شما باید اقدامات و کارهای لازمه را برای اخذ ویزا و پذیرش این کشور مرحله به مرحله پیش ببرید تا موفق به پذیرش و اخذ ویزای تحصیل در آلمان شوید. به عنوان مثال، شما باید در اولین مرحله اقدام به جمع آوری مدارک خود و در ادامه دریافت مدرک زبان خود، انتخاب دانشگاه مد نظر و رشته تحصیلی مورد علاقه خود در آن کشور اقدام نمایید. در ادامه این مراحل را به طور کامل و جداگانه برای راحتی بیشتر شما به شرح کامل آن‌‌ها پرداخته‌ایم. این مراحل عبارتند از:

رسیدن به سطح زبان مورد نیاز برای مهاجرت پذیرش و اخذ ویزای تحصیل در آلمان

داشتن مدرک زبان انگلیسی و تافل همچنین برخورداری از سطح بالا و عالی زبان انگلیسی برای اخذ ویزای تحصیل در کشور آلمان و پذیرش در دانشگاه‌های آن ضروری است. با این که کشور آلمان شرایطی را به وجود آورده که افراد متقاضی حتی بدون داشتن مدرک زبان نیز بتوانند از طریق مهاجرت و ویزای تحصیلی به این کشور سفر کنند؛ در آنجا همان‌طور که پیشتر گفتیم به گذراندن دوره‌های آموزشی زبان انگلیسی بپردازند و پس از اخذ مدرک زبان خود به ادامه تحصیل در این کشور اقدام کنند؛ اما به طور کلی داشتن مدرک زبان انگلیسی و تافل در این‌جا، قبل از آن که شما اقدام به مهاجرت و اخذ ویزای تحصیل در آلمان را کرده باشید می‌تواند شانس شما را در پذیرش و اخذ ویزای تحصیلی خود افزایش دهد. چرا که درصد زیادی از افراد متقاضی تحصیل در کشور آلمان دارای مدرک سطح بالای زبان انگلیسی هستند. در ادامه درباره تافل و نحوه گرفتن در ایران به طور کامل توضیح خواهیم داد.

نحوه اخذ مدرک تافل زبان انگلیسی 

در واقع تافل یک آزمون استاندارد در خصوص شناخت میزان توانایی زبان انگلیسی افرادی است که قصد مهاجرت تحصیلی به کشور های خارجی همانند کشور آلمان را دارند. این آزمون در بسیاری از مراکز و موسسات زبان در سرتاسر جهان انجام می‌شود. شما برای شرکت در این آزمون‌ها ابتدا باید در دوره‌های آموزشی زبان انگلیسی شرکت کنید. پس از گذراندن این دوره‌ها، شما باید با نحوه دادن آزمون تافل به صورت اینترنتی آشنا شوید. چرا که این آزمون سالیانه در بین بیش از یک میلیون نفر در 180 کشور جهان برگزار می‌شود. مرحله بعد برای اخذ مدرک تافل زبان انگلیسی نمره‌دهی افراد است. بیشترین نمره و امتیاز این آزمون 150 است. افرادی که نمره آنها بالای صد شده است موفق به گرفتن تافل خود می‌شوند. درنتیجه این افراد می‌توانند برای پذیرش و اخذ ویزای تحصیلی خود اقدام نمایند.

انتخاب دانشگاه مورد نظر خود در کشور آلمان

پس از آن که موفق به اخذ مدرک تافل زبان انگلیسی خود شدید، باید برای ادامه روند مهاجرت تحصیلی آلمان و اخذ ویزای تحصیل در آلمان، دانشگاه مدنظر خود را در این کشور انتخاب کنید. کشور آلمان دارای دانشگاه‌های بسیاری اعم از دولتی و خصوصی در شهرهای مختلف خود است که تحصیل و گرفتن مدرک از هر کدام از آن‌ها به خصوص دانشگاه‌های معروف این کشور نظیر ماکسیمیلیان مونیخ، هایدلبرگ، دانشگاه هموبولت برلین و دانشگاه چاریته برلین دارای ارزش فراوانی است.

شما با مدرکی که از دانشگاه‌های این کشور می‌گیرید می‌توانید در بازار کار درآمد بالایی کسب کنید. اما درباره پذرش این دانشگاه‌ها می‌توان گفت کاه نحوه پذیرش آن‌ها با یک دیگر متفاوت است و شما برای اطلاع یافتن از شرایط پذیرش دانشگاه مد نظر خود می‌توانید از یک وکیل با استعداد و با تجربه در زمینه مهاجرت تحصیلی به کشور آلمان صحبت کنید و از آن کمک بگیرید. یا از طریق وب سایت دانشگاه مدنظرتان این اطلاعات را به دست آورید. در نتیجه برای اطلاع از شرایط دانشگاه مد نظرتان باید به وب سایت آن دانشگاه به منظور کسب اطلاعات اختصاصی لازم برای پذیرش و ورود شما به آنجا، مراجعه کنید.

فرم درخواست اخذ پذیرش

در ادامه شما باید فرم درخواست اخذ پذیرش خود را از همان وب سایت دریافت کرده، سپس قسمت‌های درخواست شده از شما را کامل کنید و مدارک خواسته شده را جمع‌آوردی کنید. در ادامه شما باید مدارک لازم را به همراه فرم درخواست اخذ پذیرش خود را از طریق اسکن و یا پست الکترونیکی برای دانشگاه مد نظر خود در کشور آلمان ارسال نمایید. لطفاً قبل از ارسال مدارک خود به این نکته توجه بسیار داشته باشید که همه مدارکی را که دانشگاه مد نظرتان از شما خواسته است را به طور کامل جمع‌آوری کرده‌اید، چرا که انجام صحیح این کار باعث سرعت یافتن کار شما و بررسی آن توسط پرسنل دانشگاه می‌شود. اما اگر کم و کاست و یا اشتباهی در ارسال مدارک شما وجود داشته باشه مدارک شما را به احتمال زیاد رد خواهند کرد و یا درخواست دوباره ارسال مدارک به شما می‌دهند. که این امر باعث بروز مشکلاتی در زمینه مهاجرت و اخذ ویزای تحصیل در آلمان برای شما می‌شود.

ویزای تحصیل در آلمان

ویزای تحصیل در آلمان

مهاجرت و اخذ ویزای تحصیل در آلمان با کمک موسسه های مهاجرتی

حتما تا کنون دریافته‌اید که برای مهاجرت و اخذ ویزای تحصیل در آلمان راه‌های مختلفی وجود دارد که بسیاری از آن‌ها را قبل‌تر ذکر کرده‌ایم. یکی دیگر از این راه‌ها کمک گرفتن از موسسه‌های مهاجرتی است. اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که متقاضی مهاجرت و اخذ ویزای تحصیلی کشور آلمان هستید، می‌توانید برای آسان‌تر شدن و سرعت گرفتن کار خود مدارک، نمرات و رزومه اطلاعاتی کامل را به موسسه مهاجرتی مد نظر خود ارائه دهید، تا در ادامه پرسنل این موسسه با بررسی تخصصی اطلاعات شما در اولین مرحله بهترین دانشگاه‌ها را متناسب با نمرات و اطلاعت‌تان به شما معرفی کنند. در واقع دانشگاه‌هایی که این‌گونه موسسات به شما معرفی می‌کنند دانشگاه‌هایی هستند که دارای تطابق زیادی با اطلاعات شما هستند، به همین دلیل کمک بسیاری در زمینه انتخاب یک دانشگاه عالی که دارای حساسیت بالایی نیز هست می‌شود.

موسسه مهاجرتی معتبر

علاوه بر مطالب ذکر شده اگر موسسه مهاجرتی انتخابی شما معتبر باشد این موسسه به طور خودکار از اولین مرحله اخذ پذیرش و همچنین اخذ ویزای تحصیل در آلمان تا مهاجرت به قصد تحصیل در آن کشور و در ادامه تا اسکان فرد در کشور آلمان فرد را یاری، هدایت و راهنمایی می‌کنند. همچنین بسیاری از این موسسات اگر در روند اخذ پذیرش و مهاجرت فرد به قصد ادامه تحصیل در آلمان مشکلی ایجاد شود و یا از همان ابتدا بدانند که شما شانس کمی در مهاجرت و اخذ ویزای تحصیل در آلمان را خواهید داشت، به شما هشدارهای لازم را خواهند داد. بدین سبب اگر شما از ادامه روند منصرف شدید، دیگر هزینه‌ای در این خصوص توسط این تیم از شما گرفته نخواهد شد و اگر قبل از این قضایا هزینه‌ای پرداخت کرده‌اید، هزینه شما توسط این موسسه به شما پس داده خواهد شد. لازم به ذکر است که این امر درصد بالایی از موسسات مهاجرتی را شامل می‌شود، اما دربردارنده تمامی این موسسات نیست.

اطلاعات عمومی درباره کشور آلمان

کشور آلمان از نظر منطقه جغرافیایی از شمال با کشور دانمارک، دریای بالتیک و دریای سیاه، از جنوب با سوئیس و اتریش، از شرق با جمهوری چک و لهستان و از غرب با بلژیک، هلند، لوکزامبورگ و کشور فرانسه دارای مرز است. این کشور دارای مساحت تقریبی 357386 و جمعیتی معادل 83 میلیون نفر است. زبان رسمی در کشور آلمان، زبان آلمانی است. زبان‌های دیگری همچون دانمارکی، اسلاوی و فرانسوی که به زبان‌های محلی معروف هستند هم در این کشور رایج است. بزرگ‌ترین شهر در کشور آلمان شهر برلین است که پایتخت این کشور است. کشور آلمان دارای فدرال دموکراتیک پارلمانی است که دارای شانزده ایالت است. این ایالت‌ها در برخی مواقع اجازه آن را دارند که به صورت مستقیم تصمیماتی بگیرند و آن‌ها را عملی کنند. علاوه بر شهر برلین کشور آلمان دارای شهر‌های بزرگ و معروف دیگری همچون هامبورگ، مونیخ، کلن، اسن، برمن، فرانکفورت، اشتوتگارت، دوسلدورف، لایپزیگ و دورتموند است.

آلمان کشور بزرگ صنعتی در سطح جهان

به جرات می‌توان گفت که کشور آلمان یکی از کشورهای بزرگ صنعتی در سطح جهان است. همچنین این کشور در رده ثروتمندترین عضو اتحادیه اروپا، موتور اقتصادی حوزه پولی یورو به حساب می‌آید. در خصوص اشتغال و نرخ بیکاری در این کشور به طور کلی می‌توان گفت که چهل میلیون نفر در این کشور مشغول به کار هستند که حدود شصت درصد آن را مردان و چهل درصد آن را خانم ها تشکیل می‌دهند. نرخ بیکاری در این کشور حدود پنج الی شش درصد است. کشور آلمان یک بازار اقتصادی اجتماعی با نیرو های کاری مجرب و آگاه، سرمایه‌های بزرگ، سطح بسیار بالای نوآوری و در مقابل سطح پایین فساد دارد.

به گونه‌ای که کشور آلمان بزرگ‌ترین اقتصاد ملی در قاره اروپا شناخته شده است. به خاطر همین دلایل است که اخذ ویزای تحصیل در آلمان بسیار پر طرفدار است. علاوه‌بر این موضوع کشور آلمان جزء چهار کشوری که مقام برترین تولید کننده جهان را در سال 2009 به دست آورده‌اند. این کشور از سطح بالا و عالی آموزشی نیز برخوردار است که تمامی این مسائل باعث شده است که مقصد درصد بسیار زیادی از افرادی باشند که قصد مهاجرت تحصیلی به کشور های خارجی را دارند.

هزینه های مربوط به مسکن به منظور تحصیل در کشور آلمان 

یکی دیگر از دغدغه های افرادی که متقاضی مهاجرت و اخذ ویزای تحصیل در آلمان هستند، مسکن و هزینه‌های مربوط به آن است. هزینه‌های اسکان دانشجو مهاجر در کشور آلمان بسته به منطقه مد نظر فرد برای اسکان، زندگی در خوابگاه یا در خانه و همچنین متراژ و لوکس بودن خانه مد نظر فرد متغییر است. زمانی که شما به قصد تحصیل به کشوری مانند آلمان سفر کنید و قصد اقامت در آن جا را داشته باشید، اگر مهاجرت شما از طریق بورسیه تحصیلی باشد، احتمال آن‌ که خوابگاه به شما تعلق بگیرد، زیاد است. پس اگر ‌شما فردی باشید که با زندگی خوابگاهی مشکلی نداشته باشید، مشکل اسکان شما بدون صرف هیچ گونه هزینه‌ای حل شده است.

اما اگر شما موفق به اخذ بورسیه تحصیلی کشور آلمان نشده باشید یا در شرایط دانشگاه مدنظرتان خوابگاه وجود نداشته باشد، در صورت داشتن شرایط لازم می‌توانید از خوابگاه‌های دانشجویی آن استفاده نمایید. البته شما موظف هستید برای اسکان یافتن در این خوابگاه‌های دانشجویی مبلغ کمی را هر ترم و یا به صورت سالانه پرداخت کنید. گر چند این هزینه نسبت به هزینه‌ای که برای اجاره خانه صرف می‌شود بسیار به صرفه تر است و می‌تواند کمک زیادی به شما در زمینه مالی بکند و شما را از پرداخت هزینه‌های کلان نجات دهد.

اجاره یا خرید خانه‌

اگر که به هر دلیلی افراد متقاضی مهاجرت و اخذ ویزای تحصیل در آلمان موفق به گرفتن خوابگاه و اقامت آن نشدند و یا خود فرد تمایلی به زندگی خوابگاهی نداشت، می‌تواند به اجاره یا خرید خانه‌ای با متراژ مد نظر خود اقدام نماید. همان طور که گفتیم، هزینه‌های مسکن در مناطق مختلف این کشور متفاوت است. به عنوان مثال، اجاره یک واحد آپارتمان معمولی در برخی مناطق به طور متوسط با پرداخت پانصد دلار در ماه شروع می‌شود. آپارتمان‌های این مناطق معمولی هستند و هر کدام از واحدهای آن دارای متراژ معمولی و یک اتاق خواب هستند. خانه‌ای نظیر همین خانه ذکر شده در برخی از مناطق این کشور نظیر پایتخت بسیار گران‌تر است. مهم‌ترین عواملی که باعث این تفاوت قیمت می‌شوند، متراژ، سبک و امکانات خانه مد نظر شما، منطقه جغرافیایی آن و شهری و روستایی بودن آن است. پس اگر شما به دنبال اخذ ویزای تحصیل در آلمان هستید اما قصد تامین مسکن دارید، به نکات ذکر شده برای اقامت و مسکن خود توجه داشته باشید.

هزینه های زندگی در کشور آلمان

هزینه های مهاجرت تحصیلی آلمان و اخذ ویزای تحصیل در آلمان به منظور اقامت و ادامه تحصیل در این کشور تنها به هزینه و شهریه دانشگاه ها و هم چنین هزینه مسکن محدود نمی‌شود. افراد متقاضی مهاجرت تحصیلی به کشوری همانند کشور آلمان علاوه بر داشتن دغدغه شهریه دانشگاه و میزان آن و هزینه های مربوط به اسکان، دغدغه سایر هزینه های مورد نیاز برای یک زندگی معمولی را دارند. چرا که افراد علاوه بر مسکن نیاز به خورد و خوراک، پوشاک، تفریح و مواردی از این قبیل دارد. هزینه های عمومی زندگی اغلب به وسیله نهاد های آماری این کشور مشخص می‌شوند. هزینه هایی که یک فرد متقاضی مهاجرت و اخذ ویزای تحصیل در آلمان برای زندگی و گذراندن اوقات فراغت خود نیاز دارد، از جایی به جای دیگر متفاوت است.

اگر شما به دنبال زندگی کم هزینه و متعادل تری هستید و توانایی پرداخت هزینه های زیاد را برای زندگی در این کشور ندارید، باید در روستا ها و یا دیگر شهر های این کشور به غیر از شهر های کلان و معروف آن اقامت نمایید. اما اگر شما جزء آن دسته از افرادی باشید که از توانایی مالی بالایی برخوردار هستید و به دنبال زندگی لوکس و مجللی هستید، می‌توانید در شهر های بزرگ و مشهور این کشور نظیر برلین و یا هامبورگ اقامت نمایید. منطقه مد نظر شما برای اقامت بر روی هزینه های حمل و نقل دانشجو نیز تا حدودی تاثیر دارد. چرا که طبیعتاً هر چه شما در مناطق گران تر ساکن باشید، سایر هزینه های زندگی شما به همان میزان افزایش پیدا می‌کنند.  علاوه بر هزینه حمل و نقل و خوراک شما باید هزینه‌های ساختمان، آب، برق، گاز، اینترنت، تلفن و موارد دیگر را در نظر بگیرید.

ویزای تحصیل در آلمان

ویزای تحصیل در آلمان

نتیجه گیری

درصد بسیار زیادی از افراد به دنبال مهاجرت و اخذ اقامت کشورهای خارجه هستند که یکی از این کشورها کشور آلمان است. افراد متقاضی مهاجرت و اخذ ویزای تحصیل در آلمان باید ابتدا تمامی شرایط و هزینه‌های لازم را در خصوص مهاجرت، اقامت و زندگی در کشور آلمان در نظر بگیرند. همچنین برای مهاجرت و اخذ ویزای تحصیل در آلمان به مدارکی نیاز دارید که در این جا به شرح تمامی این مدارک پرداخته‌ایم. علاوه‌بر این مدارک برای اخذ ویزای تحصیل در آلمان شما باید بر اساس مراحل حساب شده‌ای قدم بردارید تا به هدف خود برسید. افراد متقاضی مهاجرت تحصیلی و اخذ ویزای تحصیل در آلمان برای گرفتن نتیجه‌ای بهتر باید تافل زبان انگلیسی خود را در ایران بگیرند که تمامی این موضوعات را ما در این‌جا به طور کامل برای شما و راحتی کار شما شرح داده‌ایم.