مهاجرت کاری آلمان و هزینه و مدارک و شرایط مورد نیاز و مراحل آن. در این مقاله شرایط ویزای کار آلمان و نحوه مهاجرت کاری به آلمان توضیح داده شده است. آلمان به عنوان یکی از صنعتی ترین کشورهای جهان در سال های اخیر به دلیل کمبود نیروی کار ماهر، نیروی کار خارجی را جذب کرده است. به خصوص در سال 2021، این نیاز افزایش یافته است، بنابراین قوانین ویزای کار آلمان در سال 2021 ساده تر شده است. شرایط کاری برای مهاجرت به آلمان از طریق ویزای کار و ویزای کاریابی برای ایرانیان فراهم می شود و امکان درخواست اقامت دائم از طریق کار در آلمان وجود دارد. برای یافتن پاسخ سوالات خود و سایر نکات برای اخذ ویزای کار آلمان به ادامه مطلب مراجعه کنید.

مهاجرت کاری آلمان

آلمان در سال های اخیر به مقصد بسیاری از جویندگان کار از سراسر جهان تبدیل شده است. اخذ ویزا برای جستجوی کار یا پیشنهاد شغلی دو راه اصلی مهاجرت کاری به آلمان می باشد. طبق قوانین جدید مهاجرت آلمان در سال 2021، شرایط اخذ اقامت در این کشور به سمت بهتری تغییر کرده و کار برای مهاجران در آلمان آسان شده است. ویزای کار تنها راه اخذ اقامت آلمان نیست، راه های دیگری نیز برای مهاجرت به آلمان، سرمایه گذاری یا تحصیل در آلمان وجود دارد که در این مقاله به آنها نمی پردازیم. پس از اخذ ویزای تحصیلی آلمان، متقاضی اجازه خواهد داشت مدتی در این کشور بماند و به دنبال کار باشد.

انواع ویزای کاری آلمان

آلمان کشوری صنعتی و چهارمین اقتصاد بزرگ جهان است که شرکت های معروف زیادی دارد. به لطف این، شما شانس خوبی برای یافتن شغل و زندگی در این کشور دارید. راه های مختلفی برای کار در این کشور وجود دارد. یکی از راه های کاریابی در آلمان، دریافت پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آلمانی است، اما اگر پیشنهاد شغلی ندارید، نگران نباشید. آلمان مجوزی به نام ویزای جستجوی کار برای آن دسته از متقاضیانی ارائه می دهد که مایل به کار در آن کشور هستند و نتوانسته اند ویزا را با پیشنهاد شغلی یا پیشنهاد شغلی دریافت کنند و متقاضیان می توانند برای چندین ویزای آلمان درخواست دهند. ماه ها. سفر کنید و به دنبال کار باشید. ویزای جستجوی کار آلمان فرصتی برای خارجی های واجد شرایط برای اقامت و کار در آلمان است که به دارنده این فرصت تا 6 ماه فرصت ورود و جستجوی کار را می دهد.

اگر ظرف 6 ماه شغلی پیدا کردید، می توانید برای کار در آلمان بمانید. همچنین امکان تمدید اقامت و سپس درخواست کارت آبی اتحادیه اروپا یا سایر مجوزهای اقامت وجود دارد. بنابراین تفاوت ویزای با پیشنهاد شغلی و ویزای جویای کار در آلمان در این است که ویزای با پیشنهاد شغلی برای آن دسته از داوطلبانی که در حال حاضر دارای پیشنهاد شغلی و قرارداد هستند صادر می شود و ویزای متقاضی به کاندیداهایی که می خواهند شغل پیدا کنند. جویای کار در آلمان. یکی دیگر از راه های اخذ ویزای کار، تحصیل در آلمان است. متقاضیان می توانند با ویزای دانشجویی آلمان در آلمان تحصیل کنند و پس از فارغ التحصیلی می توانند به مدت 18 ماه در آلمان به دنبال کار باشند.

برای اخذ ویزای کار آلمان 2021 چه قوانین و شرایطی وجود دارد

در سال 2021 با توجه به نیاز آلمان به نیروی کار حرفه ای، قوانین اخذ ویزای کار در آلمان ساده می شود. اگرچه شما باید حداقل مدرک لیسانس داشته باشید، ولی مطابق با قوانین جدید می توانید با مدرک کاردانی یا 2 سال آموزش فنی حرفه ای ، ویزای لازم برای جستجوی کار در آلمان را دریافت کنید.. البته ایرانیان با مدرک فنی حرفه ای نمی توانند ویزای کار آلمان را دریافت کنند و باید مدرک کاردانی معتبر داشته باشند. علاقه مندان در صورت داشتن شرایط لازم برای ورود به این کشور و جستجوی کار می توانند برای ویزای جستجوی کار آلمان اقدام کنند. در روش دوم می توانید پس از دریافت پیشنهاد شغلی در اداره مهاجرت و سفارت آن کشور برای ویزای کار اقدام کنید. قبلا به مدت 6 ماه در آلمان و اتحادیه اروپا آگهی استخدام داده می شد و در صورت پیدا نشدن فرد مناسب می توانستید برای این کار پیشنهاد شغلی بگیرید. راه سوم دیگری برای کار در آلمان وجود دارد که در زیر توضیح داده شده است.

شرایط ویزای کار آلمان از طریق پیشنهاد شغلی (JOB OFFER)

اگر بتوانید از یک کارفرما در آلمان برای شغل مورد نظر خود در آلمان پیشنهاد شغلی دریافت کنید، می توانید ویزای کار آلمان را دریافت کنید. پس از دریافت پیشنهاد شغلی می توانید با مراجعه به سفارت آلمان با مدارک مورد نیاز برای ویزا اقدام کنید. طبق قوانین جدید از سال 2021 اتباع اتحادیه اروپا و آلمان بر شما اولویت نخواهند داشت و نیازی به آگهی شغل مورد نظر نیست. البته، اگر بالای 45 سال دارید، باید در شغلی کار کنید که حداقل 3685 یورو در ماه برای شما به ارمغان بیاورد. فاکتورهای مهمی که می تواند به شما در یافتن کارفرما کمک کند عبارتند از مدرک پیشرفته، حرفه ای بودن، تجربه کاری و تسلط به زبان آلمانی یا انگلیسی.

مهاجرت کاری آلمان و هزینه و مدارک و شرایط مورد نیاز

مهاجرت کاری آلمان و هزینه و مدارک و شرایط مورد نیاز

شرایط اخذ ویزای آلمان برای کاریابی (JOB SEEKER)

ویزای جستجوی کار در آلمان به افراد جویای کار اجازه می دهد تا به مدت 6 ماه در این کشور بمانند و به دنبال کار بگردند. اگر این ویزا را دریافت کردید، باید کار پیدا کنید و در بازه زمانی تعیین شده با کارفرما مصاحبه کنید. اگر موفق به یافتن شغل مناسب در آلمان شوید، می توانید در آن کشور شغل پیدا کنید، در غیر این صورت باید این کشور را ترک کنید. برای دریافت ویزای آلمان برای جستجوی کار به حداقل 3 سال سابقه کار و مدرک B1 آلمان نیاز دارید. این ویزا نیاز به مدرک لیسانس، کاردانی یا دو ساله تخصص دارد. البته مدرک شما باید در آلمان تایید شده باشد. همچنین باید نشان دهید که می توانید در این مدت 6 ماهه در آلمان زندگی کنید. اگر بالای 45 سال دارید، باید با حداقل دستمزد 3685 یورو در ماه کار کنید.

یکی دیگر از جنبه های مثبت قوانین جدید ویزا برای جستجوی کار در آلمان این است که افراد جویای کار می توانند با این ویزا در آلمان کار کنند. پیش از این افراد به دنبال کار اجازه کار نداشتند، اما اکنون افراد جویای کار می توانند تا 10 ساعت در هفته کار کنند. این می تواند یک نکته مثبت برای یافتن کار باشد و افراد می توانند به صورت آزمایشی برای کار نزد کارفرمای خود اقدام کنند.معیارهای مختلفی وجود دارد که بر اساس آنها می توانید برای جستجوی کار خود برای ویزای آلمان درخواست دهید.

  • حداقل سه سال سابقه کار در رشته تحصیلی خود داشته باشید، اما بهتر است بیش از پنج سال سابقه کار داشته باشید.
  • منابع مالی کافی برای پوشش هزینه های زندگی در طول اقامت خود در آلمان نشان دهید.
  • داشتن حداقل مدرک دیپلم از یکی از دانشگاه های معتبر.
  • بیمه مسافرتی یا درمانی برای مدت اقامت شما در آلمان قبل از اخذ مجوز کار
  • مدرک زبان آلمانی در سطح B1 نیز برای دریافت ویزای آلمان برای کاریابی الزامی است.

دوره Ausbildung در آلمان

Ausbildung یک دوره فنی حرفه ای در آلمان است که شما را برای ورود به بازار کار در حرفه های خاص آماده می کند. این دوره ها معمولا بین 18 تا 24 ماه طول می کشد و برای ورود سریع به بازار کار آلمان مناسب است. برای این دوره ها شرط سنی خاصی وجود ندارد و شما باید زیر 25 سال داشته باشید. بسته به کالجی که برای آن درخواست می دهید، باید مدرک آلمانی B1 یا B2 ارائه دهید. گواهی زبان مورد نیاز و سایر مدارک در وب سایت کالج درج شده است. با دوره های Ausbildung بسته به نیاز بازار کار آلمان، آموزش های تخصصی برای یک حرفه خاص خواهید دید و این امر شانس شما را برای یافتن کار افزایش می دهد. علاوه بر این، بسیاری از کالج ها به شما کمک می کنند تا شغل پیدا کنید، بنابراین شانس خوبی برای دریافت اجازه اقامت در آلمان پس از تحصیل دارید.

ویزای کار آلمان بدون مدرک تحصیلی

طبق قانون جدید آلمان، اخذ ویزای کار آلمان با مدرک دیپلم نیز امکان پذیر است. افرادی که دارای تحصیلات فنی حرفه ای دو ساله هستند نیز می توانند برای جستجوی کار برای ویزای آلمان اقدام کنند. اما ذکر این نکته ضروری است که مدرک باید در آلمان تایید شده باشد و در سایت Anabin یا ZAB مقایسه شود. این دو وب سایت و پایگاه داده میتوانند اعتبار مدرک تحصیلی شما در آلمان را تعیین کنند. برای اخذ ویزای آلمان، ایرانیان مجاز به داشتن مدرک دیپلم و گواهی فنی حرفه ای نیستند. به این ترتیب ویزای کار آلمان بدون تحصیلات عالی امکان پذیر نیست و حداقل مدرک تحصیلی ایرانیان برای اخذ ویزای آلمان برای کاریابی مدرک فوق لیسانس است. بدیهی است کلیه مدارک تحصیلی در دو وب سایت باید معادل بوده و در صورت معتبر بودن قابل استفاده باشد.

از طریق این دو وب سایت می توانید مدرک خود را معادل سازی کنید.

  • https://anabin.kmk.org/anabin.html
  • https://www.kmk.org/zab/central-office-for-foreign-education.html

یکی دیگر از نکات مهم در رابطه با اخذ مدرک دیپلم برای کار در آلمان این است که طبق قوانین قبلی برای اخذ ویزای کار، شما باید در همان سمت تخصص خود کار می کردید. اما در قوانین جدید محدودیت های کمتری وجود دارد و می توانید در موقعیت های مرتبط با رشته تحصیلی خود کار کنید.

با مدرک فنی حرفه ای می توانید ویزای کار آلمان دریافت کنید

کشور صنعتی آلمان همواره در تلاش برای جذب نیروی اختصاصی است. اگر مدرک و مهارت فنی حرفه ای دارید، می توانید برای کار در آلمان برای ویزا اقدام کنید. شرایطی که برای دریافت ویزای کار با مدرک فنی و حرفه ای وجود دارد : داشتن حداکثر سن 40 سال ، توانایی مالی و مدرک و دانش زبان آلمانی می باشد . پس از اخذ ویزای کار آلمان با تحصیلات فنی حرفه ای، برای تکمیل مهارت و یافتن شغل مناسب باید دوره ای به نام کارآموزی یا آموزش حرفه ای را بگذرانید. مدت این دوره ها 1 تا 2 سال می باشد. پس از اتمام دوره کارآموزی، متقاضی می تواند شغل مناسبی پیدا کند و به طور متوسط ​​48000 یورو حقوق دریافت کند. از جمله مشاغل اجباری در رشته فنی حرفه ای می توان به کارگر ساختمانی، جوشکار ماهر، تکنسین الکترونیک، قفل ساز و برق صنعتی اشاره کرد.

در حال حاضر امکان اخذ ویزای مهاجرت کاری آلمان با ارائه مدارک فنی حرفه ای وجود دارد و دارندگان این مدارک می توانند تحت شرایط خاصی در آلمان مشغول به کار شوند. همانطور که می دانید سیستم آموزشی در هر کشور متفاوت است و همین امر باعث شده است که در آلمان یک موسسه جداگانه برای ارزیابی سطح مهارت افراد و ارزیابی صلاحیت های فنی حرفه آنها ایجاد شود. بعد از تایید صلاحیت توسط اداره مربوطه یا این بداند شما می توانید بعد از گذراندن دوره های اضافی در کشور آلمان مشغول به کار شوید ، می توانید ویزای کار آلمان را دریافت کنید ، درافت ویزای کار با مدرک فنی و حرفه ای در این کشور کار سخت و مشکلی نیست ولی نکاتی وجود دارد که برای گرفتن ویزای کار بسیار تاثیر پذیر است.

عوامل موثر در اخذ ویزای کار آلمان با شرایط فنی و حرفه ای

  • سن زیر 40 سال
  • تجربه کاری خوب و مهارت های مرتبط
  • گواهی دانش زبان آلمانی
  • مدرک فنی حرفه ای فنی
  • اثبات توان مالی (ارائه مدرک توان مالی)

اگر با استفاده از مدرک فنی حرفه ای موفق به تکمیل مهاجرت شوید، در صورت لزوم پس از گذراندن دوره های تکمیلی، اجازه خواهید داشت 10 ساعت در هفته در کارهای مرتبط با صلاحیت ها و مهارت های خود کار کنید. دست به کار شوید. لازم است بدانید که در برخی موارد علاوه بر گذراندن دوره های پیشرفته در آلمان، نیاز به شرکت در آزمون مهارت زبان آلمانی نیز دارید.

قوانین سنی برای مهاجرت به آلمان از طریق کار

هیچ محدودیت سنی قانونی برای اخذ ویزای کار آلمان وجود ندارد و همچنین شرط سنی برای مهاجرت کاری به آلمان وجود ندارد. اما بهترین سن برای درخواست ویزای کار یا جستجوی کار در آلمان بین ۲۶ تا ۴۰ سال است. زیرا در این رده سنی فرد توانسته تحصیلات مناسبی را کسب کند و تجربه کاری قابل قبولی کسب کند. کارجوی زیر 26 سال معمولاً دارای سابقه کار یا تحصیلات عالی کمتری است که شانس یافتن شغل را کاهش می دهد. از سوی دیگر، هر چه سن کارفرما بیشتر باشد، احتمال کمتری برای استخدام کارجو دارد. افراد بالای 45 سال نیز برای دریافت ویزای کار باید شغلی با حداقل دستمزد 3685 یورو پیدا کنند. این حقوق ها بالاتر از میانگین در آلمان است، بنابراین متقاضیان باید رزومه بسیار خوبی داشته باشند تا بتوانند ویزای کار بالای 45 سال را دریافت کنند.

مهاجرت کاری آلمان و هزینه و مدارک و شرایط مورد نیاز

مهاجرت کاری آلمان و هزینه و مدارک و شرایط مورد نیاز

نحوه گرفتن وقت سفارت آلمان برای ویزای کار

برای گرفتن وقت سفارت آلمان برای ویزای کار باید به سایت نمایندگی سفارت آلمان در تهران مراجعه و به صورت آنلاین ثبت نام کنید. برای ثبت نام به شناسه، شماره پاسپورت و آدرس ایمیل نیاز دارید. شما باید اطلاعات شناسایی را دقیقاً بر اساس اطلاعات گذرنامه پر کنید. پس از ثبت نام اولیه، ایمیلی مبنی بر تایید ثبت نام برای تعیین وقت برای شما ارسال می شود. وقت سفارت آلمان برای ویزای کار معمولاً بعد از 1 تا 1.5 سال داده می شود. زمان تحویل گرفتن از سفارت از طریق ایمیل به شما اطلاع داده می شود و باید تا 7 روز پس از دریافت ایمیل زمان مصاحبه را تایید کنید. هنگام مراجعه به سفارت باید مدارک خود را که به آلمانی ترجمه شده است به همراه دو نسخه ارائه دهید.

برای گرفتن وقت سفارت آلمان برای دریافت ویزا و جستجوی کار می توانید از لینک زیر استفاده کنید.

https://service2.diplo.de/rktermin/extern/appointment_showForm.do?locationCode=tehe&realmId=22&categoryId=1268

هزینه ویزای کار آلمان

به درخواست ویزای کار آلمان رای دهید. شما باید هزینه را به سفارت آلمان بپردازید. هزینه ویزای کار آلمان 75 یورو می باشد که باید در روز مصاحبه همراه خود داشته باشید و در سفارت پرداخت نمایید. این مبلغ صرفا جهت رسیدگی به درخواست شما می باشد و هزینه های اضافی دیگری نیز دارید. اسناد باید با پرداخت هزینه به آلمانی ترجمه شوند. همچنین باید قبل از مراجعه به سفارت محلی، یک هتل محلی اجاره کنید یا اتاق هتل رزرو کنید. علاوه بر این، شما باید بیمه مسافرتی با پوشش 30000 یورو داشته باشید.

علاوه بر این هزینه های اضافی، حساب بانکی شما باید هزینه 6 ماه زندگی در آلمان را نیز نشان دهد. این مبلغ 5118 است که باید در حساب بانکی خود در ایران داشته باشید و هنگام سفر به آلمان آن را در حساب بانکی که در آن کشور باز می کنید قرار دهید.

اقامت آلمان از طریق کار به همراه خانواده

ورود به بازار کار این کشور برای متقاضی اصلی مهم است اما ورود خانواده های متقاضیان نیز بسیار مهم و اساسی است. آلمان مطابق با قوانین بین المللی و مهاجرتی این امکان را برای متقاضیان فراهم کرده است که برای الحاق خانواده اقدام کنند. افرادی که وارد بازار کار این کشور می شوند می توانند پس از اخذ اقامت برای الحاق خانواده اقدام کنند. اگر برای جستجوی کار در آلمان ویزای دریافت کنید، پس از جستجوی کار تا 6 ماه نمی توانید خانواده خود را با خود ببرید. اما پس از گرفتن محل سکونت برای سایر اعضای خانواده، می توانید محل سکونت را نیز تهیه کنید. متقاضیان الحاق خانواده می توانند برای پیوستن کودک به کودک زیر 18 سال و همسرشان درخواست دهند. افرادی که به صورت همراه وارد این کشور می شوند می توانند به صورت رایگان تحصیل کنند و از تمامی خدمات شهروندی این کشور استفاده کنند. اما یک نکته بسیار مهم این است که همسر شما قادر است برای ویزای کار و اجازه کار در این کشور اقدام کند.

مدارک و شرایط دریافت ویزای کار آلمان

یکی از شرایط اخذ ویزای کار در آلمان ارائه مدارک لازم جهت اخذ ویزای کار در سفارت آلمان می باشد که بسیاری از متقاضیان توجه لازم را به این موضوع ندارند و بدون هیچ گونه سابقه ای این کار را انجام می دهند. در برخی موارد، ارائه نادرست برخی مدارک و یا ارائه ناقص مدارک منجر به رد درخواست شما می شود و رد درخواست می تواند عواقب بسیار نامطلوبی برای پرونده شما داشته باشد. در اینجا مهمترین مدارک مورد نیاز برای این ویزا آورده شده است.

  • دو عکس پرسنلی
  • رساله ای در مورد اهداف و برنامه های مهاجرت به آلمان.
  • رزومه تحصیلی و شغلی متقاضی
  • مدارک هویتی شامل شناسنامه و قرارداد
  • فرم درخواست ویزا تکمیل شده
  • قرارداد کار با توضیحات دقیق
  • اسناد توانایی مالی
  • پاسپورت با حداقل 1 سال اعتبار
  • مدارک اقامت در آلمان
  • بیمه مسافرتی تا زمانی که در آلمان کار پیدا کنید
  • پاکسازی ها
  • رسید پرداخت ویزا به مبلغ 75 یورو.

میزان حقوق و همچنین شرایط اخذ ویزای کار در کشور آلمان

متوسط ​​دستمزد در هر کشور منعکس کننده سیستم توزیع درآمد در آن کشور و سطح رفاه جمعیت آن کشور است. دولت هر کشور معمولاً اندازه را به عنوان حقوق پایه (حداقل حقوق) تعیین می کند، اما در عمل میانگین حقوق معمولاً در مقیاس ملی اندازه گیری می شود. حداقل دستمزد در آلمان 9.50 یورو در ساعت و 1520 یورو در ماه است. جالب است بدانید که آلمان از سال 2015 نرخ حداقل دستمزد ملی را برای حمایت از دستمزد کارگرانی که کمتر از حد قانونی دریافت کرده‌اند، اتخاذ کرده است.

متوسط ​​درآمد به عوامل مختلفی مانند منطقه جغرافیایی، تحصیلات، جنسیت، نوع صنعت و سابقه کار بستگی دارد. در سال گذشته میانگین درآمد در آلمان 3994 دلار در ماه بود که کمی بیشتر از سال گذشته بود. میانگین حقوق دریافتی در موقعیت های مورد تقاضا در آلمان عبارت است از:

شغل درآمد به یورو شغل درآمد به یورو
دستیار پزشکان 5.677 وکلا 5.506
مهندس مکانیک 5.201 فیزیکدان 5.361
ریاضیدان 5.163 مهندس برق 5.160
مهندس کامپیوتر 4.583 مهندس عمران 4.394
مکانیک صنعتی 4.150 معلم بزرگسالان 4.123
مترجم 4.053 آتشنشان 4.053
پرستار 2.405 کارگر 2.859
آشپز 2.980 مربی 3.180
حسابدار 3.427 متخصص تبلیغات 3.882

مزایای ویزای کار آلمان

بسیاری از افراد به دلیل مزیت های زیاد کار در آلمان و گرفتن ویزای کار آلمان تمایل به دریافت ویزای کار آلمان دارند. آلمان یکی از پیشرفته ترین کشورهای اروپایی است و مکان خوبی برای حرفه ای ها می باشد. سالانه افراد زیادی با استفاده از تجربیات و دانش خود به این کشور صنعتی و پیشرفته مهاجرت می کنند. در بین 500 شرکت بزرگ دنیا، بیش از 50 شرکت در آلمان وجود دارد و این شرکت ها همیشه به نیروی کار متخصص نیاز دارند. برخی از مزایای ویزای کار آلمان

  • امکان اخذ کارت آبی و در نهایت پاسپورت آلمانی
  • آموزش رایگان برای کودکان
  • سفر بدون ویزا به اتحادیه اروپا
  • همه اعضای خانواده از کلیه خدمات اجتماعی، پزشکی و پزشکی استفاده می کنند.
مهاجرت کاری آلمان و هزینه و مدارک و شرایط مورد نیاز

مهاجرت کاری آلمان و هزینه و مدارک و شرایط مورد نیاز

لیست مشاغل مورد نیاز آلمان

دولت آلمان لیستی از مشاغل در این کشور را اعلام کرده است تا متخصصان این رشته ها شانس بیشتری برای یافتن کار در این کشور داشته باشند. این حرفه ها شامل دانشمندان و متخصصان فناوری اطلاعات، مهندسان فناوری اطلاعات در همه رشته ها می شود. البته مهاجرت پرستاران به آلمان و مهاجرت پزشکان به آلمان نیز بسیار پرطرفدار است و این مشاغل بسیار مورد نیاز دولت آلمان است. در قوانین قبلی، برای دریافت اجازه اقامت باید در شغلی متناسب با تخصص خود کار کنید. اما طبق قوانین جدید می توانید در زمینه های مرتبط با تخصص خود نیز فعالیت کنید.

به دلیل پیشرفت ویروس کرونا پیش بینی این می شد که در سال های آینده آلمان نیاز به نیروی کار در حرفه های تخصصی دارد. یکی از مشاغلی که به نظر می رسد در سال های اخیر کمبود داشته است، مراقبت های بهداشتی است. افراد دارای مدرک دیپلم معتبر در این رشته می توانند پس از گذراندن دوره کوتاه مدت در آلمان مجوز کار دریافت کنند. مشاغل مهندسی نیز در این کشور بسیار پرطرفدار است و به همین دلیل است که تمامی افراد دارای تحصیلات عالی در رشته های زیر فرصت های شغلی زیادی در آلمان دارند:

  • مهندسی ساخت و ساز
  • مهندسی رایانه
  • مهندسی مکانیک
  • مهندسی برق
  • خودرو
  • فناوری مخابرات

دارندگان مدارک دانشگاهی در رشته های ریاضی، فناوری اطلاعات، علوم و فناوری نیز می توانند فرصت های شغلی قابل توجهی در مهاجرت کاری آلمان داشته باشند. پرستاران، مهندسان مکانیک و خرده فروشان احتمالاً در آینده نزدیک بدون نیاز به گواهینامه می توانند کار کنند. در واقع، به دلیل بحران کرونا، نیاز به پرستاران متخصص در آلمان به شدت افزایش یافته است و این فرصتی استثنایی برای مهاجرت کاری به آلمان است.

تغییر دیگر در چشم انداز مشاغل مورد نیاز در آلمان به دلیل شیوع کرونا افزایش تقاضا برای مشاغل در بخش های ساختمانی، مالی و خدمات تجاری است، در حالی که گردشگری و گردشگری به طور قابل توجهی کاهش خواهند یافت.

برای کاهش آسیب عروق کرونر به نیروی کار، دولت آلمان سیستمی را توسعه داده است که در آن کارفرمایان فقط هزینه ساعات کار کارمندان را پرداخت می کنند، در حالی که دولت 67 تا 60 درصد از هزینه ساعات کار را پرداخت می کند. به دلیل تاج، او هزینه یک روز کاری کوتاهتر را پرداخت می کند. هدف از معرفی چنین سیستمی کاهش تا حدودی فشار اقتصادی بر کارفرما و نیروی کار و همچنین جلوگیری از از دست دادن نیروی کار آموزش دیده قبلی توسط کارفرمایان است.

کاریابی در آلمان

مراحل اخذ ویزای کار آلمان به این صورت است که متقاضیان باید ابتدا در آن کشور کار پیدا کنند. اگر متقاضی ورود از طریق پیشنهاد شغلی هستید، ابتدا باید به دنبال کار در خارج از کشور بگردید، اما در ویزای جستجوی کار، امکان ورود فیزیکی به این موسسات و شرکت ها و شرکت در جلسات کاریابی و استخدام را دارید. افرادی که متقاضی ورود به بازار کار آن کشور هستند، می توانند با درخواست ویزای جستجوی کار یا ویزای جستجوی کار وارد شده توسط آن کشور، برای رزومه شما اقدام کنند و بر این اساس کار را جستجو خواهند کرد. این موسسات جلساتی را ترتیب می دهند تا شما با کارفرمای خود صحبت کنید و مهارت علمی و زبانی شما را ارزیابی کنید. در صورت استخدام، این مؤسسات درصدی از حقوق ماه اول یا وجه نقد شما را به عنوان چک حقوق دریافت خواهند کرد.

مؤسسات کاریابی در آلمان

در قسمت قبل مطلب روش کاریابی در این کشور را برای شما عزیزان توضیح دادیم. برای تمامی افرادی که واجد شرایط دریافت ویزای کار در آلمان هستند، می توانند با رزومه کاری خود با کمک موسسات کاریابی در آلمان شغل مناسبی پیدا کنند. در اینجا چند آژانس کاریابی مهم وجود دارد که می توانید برای آنها درخواست دهید.

  • www.jobvector.de
  • www.monster.de/en
  • Lp.experteer.de
  • www.stepstone.de
  • hemmersbach.com

وضعیت اقامت و اخذ تابعیت در آلمان

متقاضیان مهاجرت کارگری که واجد شرایط دریافت ویزای کار در آلمان هستند می توانند برای ویزای کار اقدام کرده و از طریق آن وارد کشور شوند. متقاضی اصلی می تواند پس از 4 سال کار در آلمان با ارائه مدارکی مانند اقامت قانونی 4 سال گذشته و پرداخت مالیات برای اقامت دائم آلمان اقدام کند. افرادی که در این کشور با ویزای کار زندگی می کنند می توانند برای ویزای همراه برای اعضای خانواده درخواست دهند.

ویزای جستجوی کار در آلمان (Germany Job seeker visa)

یکی از مهم ترین راه های مهاجرت کاری به آلمان اخذ ویزای کار در آلمان می باشد. این ویزا یک اجازه اقامت طولانی مدت در آلمان است که به متقاضی اجازه می دهد به مدت 6 ماه در آلمان بماند و به دنبال کار در آن کشور باشد. اگر پس از این مدت متقاضی در آلمان کار پیدا کرد، ویزا و مجوز کار در آلمان به او اعطا می شود. لطفا توجه داشته باشید که ویزای جستجوی کار در آلمان به معنای کار سریع در آلمان نیست. هدف از اخذ این ویزا این است که متقاضی برای جستجوی شغل مناسب در آن کشور به آلمان سفر کند. اخذ این ویزا اولین قدم مهم برای مهاجرت کاری به آلمان است.

سه شرط اصلی برای اخذ ویزای کار در آلمان وجود دارد:

  • متقاضی باید واجد شرایط باشد
  • متقاضی باید مدارک مورد نیاز را ارائه دهد.
  • متقاضی باید سفارت و فرم های اثر انگشت را به سفارت ارائه دهد.

شرایط اخذ ویزا برای جستجوی کار در آلمان

  • داوطلب باید حداقل دارای مدرک لیسانس یا فوق لیسانس یا مدرک معادل آن از دانشگاه های معتبر باشد.
  • متقاضی باید حداقل 18 سال سن داشته باشد.
  • داوطلب باید حداقل 5 سال سابقه کار حرفه ای داشته باشد.
  • متقاضی باید در طول اقامت خود در آلمان توانایی مالی خود را اثبات کند.
  • متقاضی باید برای مدت اقامت خود در آلمان بیمه درمانی یا مسافرتی داشته باشد.
مهاجرت کاری آلمان و هزینه و مدارک و شرایط مورد نیاز

مهاجرت کاری آلمان و هزینه و مدارک و شرایط مورد نیاز

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای کار آلمان

پس از مطالعه شرایط، باید مدارک را جمع آوری کنید. اسناد به جلوگیری از رد ویزا کمک می کند. سعی کنید تمام مدارک ذکر شده در زیر را دریافت کنید تا شانس خود را برای گرفتن ویزای کار در آلمان افزایش دهید. برخی از مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای کار آلمان به شرح زیر است:

  • پاسپورت معتبر (در ده سال گذشته دریافت شده و حداقل 12 ماه پس از تاریخ انقضای برنامه ریزی شده ویزای جستجوی کار در آلمان معتبر است)
  • کپی صفحه اول و دوم پاسپورت
  • سه عکس پرسنلی رنگی با فرمت 4×3 در پس زمینه سفید یا خاکستری.
  • انشا در مورد هدف مهاجرت به آلمان، نحوه برنامه ریزی برای کار و برنامه ریزی جایگزین در صورت یافتن شغل مناسب در آلمان
  • مهارت های تحصیلی و غیر آکادمیک متقاضی
  • خلاصه کلیه فعالیتهای آموزشی، علمی و تخصصی متقاضی
  • اقامت در طول اقامت در آلمان

مدرک توانایی مالی برای اثبات توانایی پرداخت هزینه های زندگی در آلمان، که ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • دعوتنامه یا Verpflichtungserklärung (برای ارائه یک حامی مالی در آلمان به متقاضی)
  • موجودی حساب بانکی مربوطه یا حساب بانکی مسدود شده در آلمان
  • مدارک هویتی (از جمله شناسنامه، قرارداد و غیره، ترجمه شده به انگلیسی)
  • بیمه
  • رسید پرداخت ویزا (در سال 2020 این هزینه 75 یورو است)

پس از جمع آوری این مدارک، متقاضی علاوه بر اصل باید دو نسخه از آنها را نیز تهیه کند و پس از آن مدارک را به سفارت تحویل دهد. لطفا توجه داشته باشید که سفارت آلمان ممکن است مدارک اضافی را از متقاضی (به ویژه از پزشکان و پرستاران) درخواست کند. توجه داشته باشید که وجود تمامی این مدارک مبنایی برای ضمانت دریافت ویزا از سوی متقاضی نیست و تصمیم نهایی بر عهده مسئول پرونده است.

فرم درخواست و وقت ویزا

پس از جمع آوری تمام مدارک لازم، آخرین مرحله مهاجرت کاری به آلمان پر کردن فرم درخواست ویزا می باشد. این فرم در سفارت آلمان به متقاضیان ارائه می شود و موضوع درخواست ویزا برای جستجوی کار در آلمان می باشد. پس از تکمیل فرم درخواست و ثبت نام، متقاضی باید وقت سفارت بگیرد. پس از اخذ ویزا و ورود به آلمان، در صورتی که متقاضی شغل مورد نظر خود را پیدا کند، باید نوع ویزای خود را به ویزای کار آلمان تغییر داده و اجازه کار در آلمان را دریافت کند. فرد تقاضا کننده نیازی ندارد برای تبدیل کردن ویزای جستسجوی کار به اجازه کار به کشور خود برگردد. اگر نتوانید در مدت شش ماه در آلمان شغلی پیدا کنید، باید به کشور مبدا خود بازگردید. توجه داشته باشید که امکان کار در آلمان برای ویزای متقاضی وجود ندارد و متقاضی باید در اسرع وقت ویزا را تغییر دهد.

ویژگی دعوتنامه کاری آلمان

درآمد ناخالص مشخص شده در قرارداد باید حداقل 5 هزار یورو در سال (یورو) و حدود 4000 یورو (یورو) در ماه باشد. شرکت صادر کننده دعوت نامه نباید جدید باشد و سابقه طولانی داشته باشد. این شرکت باید متعهد به پرداخت دستمزد به دولت آلمان و اداره مهاجرت تا پایان قرارداد کار می شد. علاوه بر این، شرکتی که پیشنهاد شغلی را صادر می کند باید یک شرکت معتبر با سابقه مالیاتی خوب باشد.

نکته بسیار مهم در مورد دعوت نامه این است که برخی از معامله گران به افراد پیشنهاد شغلی رسمی می دهند و به دنبال تحمیل قرارداد کاری رسمی بر روی آن شخص هستند. متقاضی باید توجه داشته باشد که اداره مهاجرت آلمان و اداره پلیس اتباع خارجی این موضوع را به دقت رصد می کنند و علاوه بر دعاوی حقوقی علیه شرکتی که دعوتنامه رسمی را صادر کرده است، متقاضی مشکلات جدی نیز دارد.

ویزای موقعیت شغلی در آلمان

آلمان یکی از قدرتمندترین کشورها در زمینه صنعت و تجارت است. نه تنها آلمانی ها برای زندگی در این کشور مناسب هستند، بلکه ساکنان تمامی کشورهای جهان به خصوص کشورهای جهان سوم نیز هستند. آلمان کشور مخترعان است. این کشور چهارمین اقتصاد بزرگ جهان و خانه شرکت های مشهور است. فرصت های شغلی زیادی برای مهاجران در آلمان وجود دارد. به برخی از کارگران ماهر توصیه می شود قبل از مهاجرت و کار در آلمان در سازمان ها و شرکت های مستقر در آلمان کار کنند. برای دریافت پیشنهاد شغلی کافی است یک شغل خالی مناسب در وب سایت ها یا مشاغل دیگر در آلمان پیدا کنید و با خدمات HR یا HR کارفرمایان آلمانی تماس بگیرید تا تحقیقات و رزومه خود را در مورد این شغل برای آنها ارسال کنید.

کارفرمایان پس از بررسی رزومه متقاضی و تمایل وی برای یافتن کار، دعوتنامه کاری برای درخواست ویزای کار و مهاجرت کاری به آلمان ارسال می کنند. اما پیدا کردن کارفرمای مناسب کار آسانی نیست! به عنوان یک قاعده کلی، کارفرما برای استخدام، ابتدا باید ظرف سه ماه نیروی کار مورد نظر خود را در آلمان پیدا کند. اگر شغل مورد نظر خود را پیدا نکرد، می تواند به مدت 3 ماه برای کار در اتحادیه اروپا اقدام کند. اگر هنوز نتوانست نیروی مورد نظر خود را پیدا کند، می تواند یک آگهی استخدام برای نیروی کار بین المللی ارسال کند. مطابق با قوانین بهداشت و سلامت ملی آلمان، اولویت با شهروندان آلمانی در هنگام استخدام و به دنبال آن شهروندان اروپایی است.

Blue Card یا کارت آبی

کارت آبی آلمان مهمترین و بهترین نوع ویزای کار آلمان است. این نوع ویزا برای افرادی صادر می شود که درآمد آنها با تایید اداره کار آلمان بیش از 4200 یورو در ماه باشد. ویزای بلو کارت آلمان یک ویزای تمدید شده است که می تواند به ویزاهای دیگر تبدیل شود. برای مهاجرت کاری به آلمان و اخذ ویزا از این نوع، علاوه بر میزان درآمد، مدت زمان قرارداد نیز مهم است. کارجو باید حداقل یک سال قرارداد کار داشته باشد. این ویزا 4 سال اعتبار دارد.

متقاضی می تواند 5 سال پس از انتقال به محل کار برای اقامت دائم آلمان اقدام کند. فردی با 8 سال سابقه کار در آلمان می تواند برای پاسپورت آلمان اقدام کند. البته تسلط به زبان آلمانی برای اخذ پاسپورت بی تاثیر نیست و افراد مسلط به زبان آلمانی می توانند پس از اخذ اقامت دائم آلمان برای دریافت پاسپورت آلمان اقدام کنند.

شرایط کار در آلمان برای ایرانیان

در حال حاضر ویزای کار آلمان از نظر آماری برای ایرانیان خوب است و از حدود 50000 درخواست این ویزا حدود 38000 ویزا برای ایرانیان تایید شده است که به معنای موفقیت 70 درصدی است. از نظر جستجوی کار، شرایط زندگی و اخذ مجوز اقامت، اکثر افراد معمولاً می توانند کار پیدا کنند. این موفقیت به طور قابل توجهی تحت تأثیر دو پارامتر است. اول اینکه توانایی های زبانی یک فرد چیست و همچنین دانش، کار و زمینه فعالیت او چیست. به طور معمول حوزه های فنی مهندسی، نصب، کامپیوتر، برق، مکانیک و غیره احتمال موفقیت بیشتری دارند.

متقاضیان همچنین باید کمی در مورد بازار کار آلمان در سال 2021 بدانند. نرخ بیکاری در آلمان به دلیل شیوع بیماری کرونا به 5.9 درصد افزایش یافت.

شرایط سنی برای اخذ ویزای کار آلمان

با توجه به شرایط ذکر شده در آلمان بهتر است برای افراد زیر 40 سال برای ویزای کار اقدام شود. در واقع شانس گرفتن ویزا برای افراد بالای 40 سال به جز در موارد خاص بسیار کم است. که البته اتفاق افتاد به عنوان رشته های تحصیلی خاص که آلمان برای آنها به نیروی کار نیاز دارد.

اخذ اقامت آلمان از طریق ثبت شرکت

یکی از راه های مهاجرت به آلمان ثبت شرکت در آن کشور می باشد. ثبت کسب و کار در آلمان در چند مرحله انجام می شود که معمولاً باید در اتاق بازرگانی آلمان بررسی و مدارک ارائه شود. این شامل مراحلی مانند ثبت پیش نویس طرح تجاری، اساسنامه و موضوع شرکت، پر کردن فرم های مربوط به طرح و سایر اسنادی است که باید در دفتر اسناد رسمی در آلمان تکمیل و ثبت شود. روش های مختلفی برای مهاجرت وجود دارد که یکی از انواع روش های سرمایه گذاری، روش ثبت شرکت است. یکی از نکات مهمی که در این روش باید به آن توجه کرد هزینه ثبت شرکت در آلمان می باشد که در ادامه به تفصیل به آن می پردازیم. نکته مهم در این روش این است که این روش مستقیما منجر به اخذ اقامت نخواهد شد. این قانون در همه کشورها یکسان است.

شرکتی که در هر کشوری ثبت شده باشد می تواند برای کار درخواست داده و متقاضی را به عنوان نیروی کار در آنجا استخدام کند. فردی که به عنوان نیروی کار وارد آلمان می شود و ویزای کار آلمان را دریافت می کند باید شرایط خاصی مانند سن، مدرک زبان آلمانی، تحصیلات دانشگاهی و سابقه کار را داشته باشد. البته افراد جویای کار نیز می توانند ویزا برای جستجوی کار در آلمان دریافت کنند. پس از کار به عنوان نیروی کار، فرد می تواند همسر و فرزندان زیر 18 سال خود را به عنوان همراه داشته باشد. همسر مجاز به کار و تحصیل است، تحصیل فرزندان رایگان است و کلیه حقوق شهروندی شامل می شود. پس از 7 سال کار و پرداخت بیمه و مالیات، تابعیت آلمان و پاسپورت نیز دریافت می کنند.

مهاجرت کاری آلمان و هزینه و مدارک و شرایط مورد نیاز

مهاجرت کاری آلمان و هزینه و مدارک و شرایط مورد نیاز

نکات مهم در ثبت شرکت در آلمان

پس از ثبت شرکت در آلمان، باید از اداره استاندارد و تجارت آلمان درخواست مجوز دهید و سپس پرسشنامه ای حاوی اطلاعات شرکت را به اداره آمار و سپس به اداره کار دولتی ارسال کنید. آلمان یک عدد 8 رقمی برای نشان دادن اهداف تامین اجتماعی صادر می کند. در نهایت برای اعلام تاسیس کسب و کار جدید باید یک اخطاریه مالیات بر ارزش افزوده و مالیات شرکت ارسال شود. در نهایت پس از انجام این مراحل، شرکت ثبت شده می تواند فعالیت خود را آغاز کرده و نسبت به جذب نیرو و کارمند اقدام کند. شرکت ها عموماً کمبود نیروی کار ماهر ندارند و به راحتی می توانند افراد مناسب را از طریق آژانس های کاریابی آلمان استخدام کنند. کلیه شرکت ها موظف به رعایت قوانین مربوط به حسابرسی، ثبت و حسابداری هستند. شرکت های بزرگ موظف به ارائه صورت های مالی در پایان هر سه ماهه (هر 3 ماه یکبار) هستند.

سوالات متداول

برای مهاجرت کاری به آلمان چه مدارکی لازم است؟

دو قطعه عکس شخصی، بروشور اهداف و برنامه های یک مهاجر به آلمان، رزومه تحصیلی و خدماتی متقاضی، مدارک هویتی شامل شناسنامه و قرارداد، فرم تکمیل شده درخواست ویزا، قرارداد کاری با مشخصات، صورت مالی، گذرنامه با حداقل 1 سال، مدارک برای اقامت آلمان، بیمه مسافرتی تا زمانی که در آلمان کار پیدا کنید، سابقه کیفری و رسید ویزا 75 یورویی از مهمترین مدارک مورد نیاز برای مهاجرت کاری به آلمان هستند.

چگونه در آلمان کار پیدا کنیم؟

شما می توانید شغل مورد نظر خود را پیدا کنید و از طریق وب سایت های کاریابی در آلمان با کارفرما تماس بگیرید. محبوب ترین سایت های کاریابی در واقع indeed، monster، stepstone و jobvector.jobvector هستند.

راه های مهاجرت به آلمان برای کار چیست؟

آلمان دو نوع ویزای کار ارائه می دهد: ویزای کاریابی و ویزای کار (کارت آبی آلمان). برای دریافت کارت آبی، باید یک پیشنهاد شغلی معتبر از یک کارفرما در آلمان داشته باشید. افراد زیر 25 سال نیز می توانند برای دوره های آموزشی که شامل دوره های فنی و حرفه ای با فرصت های شغلی در داخل کشور است، اقدام کنند.

مزایای کار در آلمان چیست؟

آلمان یکی از پیشرفته ترین و صنعتی ترین کشورهای جهان است. با مهاجرت کاری به آلمان می توانید اقامت دائم این کشور که یکی از کشورهای شینگن است به میزان مناسبی کسب کنید. آلمان همچنین فهرستی سالانه از مشاغل مورد نیاز ارائه می دهد، بنابراین اگر صنعت شما در این لیست قرار دارد، به این معنی است که شانس خوبی برای شغل در آلمان دارید.

شرایط اخذ ویزای جستجوی کار آلمان چیست؟

ویزای جستجوی کار در آلمان به شما این امکان را می دهد که ظرف 6 ماه پس از ورود به کشور به دنبال کار بگردید و در صورت استخدام نوع ویزا را تغییر دهید. برای دریافت این ویزا باید مدرک لیسانس (یا کاردانی) داشته باشید، سطح B1 از مهارت های زبان آلمانی داشته باشید و 3 سال سابقه کار مرتبط داشته باشید.

مدت اعتبار اجازه اقامت در آلمان چقدر است؟

اجازه اقامت موقت در آلمان برای مدت سه سال صادر می شود، اما قابل تمدید است.

آیا مالیات بر درآمد برای خارجی ها اعمال می شود؟

بله، اگر اجازه اقامت در آلمان دارید، باید مالیات متناسب با درآمد خود را بپردازید.

حداقل دس$تمزد در آلمان چقدر است؟

حداقل دستمزد در آلمان 10-9.5 یورو در ساعت است.