کانادا یکی از کشورهایی است که توسط افراد مختلف از سراسر جهان برای مقصد مهاجرت انتخاب می‌شود. نه تنها مهاجرت تحصیلی، بلکه سایر انواع مهاجرت‌ها به این کشور نیز از محبوبیت بالایی برخوردار است. اما در ادامه قصد داریم صرفاً به بررسی شرایط، هزینه‌ها و دیگر موارد مربوط به مهاجرت تحصیلی کانادا بپردازیم. طبیعتاً مهاجرت تحصیلی کانادا می‌تواند یکی از بهترین راه‌های رفتن به کشور کانادا و اخذ اقامت این کشور باشد. اگر شما نیز کانادا را برای تحصیلات عالیه خود انتخاب کرده‌اید و می‌خواهید از شرایط مهاجرت تحصیلی به این کشور آگاه شوید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. چراکه قصد داریم به‌صورت مفصل به بررسی موارد دخیل و قابل توجه در مهاجرت تحصیلی به کانادا اشاره داشته باشیم.

فهرست مطالب

مهاجرت تحصیلی کانادا

بگذارید قبل از بررسی مهاجرت تحصیلی کانادا، ببینیم که کلاً کانادا چه کشوری است و چه مزیت‌هایی برای زندگی دارد. کانادا «Canada» کشوری در شمالی‌ترین قسمت قاره آمریکا است. تنها همسایه این کشور از جنوب، ایالات متحده آمریکا است. این در حالی است که کانادا از سمت شرق، غرب و شمال به اقیانوس اطلس، اقیانوس آرام و دریای منجمد شمالی می‌رسد. پایتخت کانادا، شهر اُتاوا «Ottawa» بوده و شهر تورنتو «Toronto» نیز بزرگ‌ترین شهر این کشور به حساب می‌آید. مرز مشترک کشور کانادا با کشور آمریکا، طولانی‌ترین مرز زمینی در جهان است. این امر موجب شده است تا دو کشور کانادا و آمریکا از نظر روابط اقتصادی در سطح مطلوبی قرار دارد. بر طبق آمار، تا سال 2016 بیش از 200 هزار تابعه ایرانی در این کشور زندگی می‌کنند. مناطق شمالی کانادا به دلیل سرمای بیش از حد خالی از سکنه است. اما دیگر مناطق این کشور دارای آب‌وهای معتدل هستند.

چرا مهاجرت تحصیلی به کانادا اهمیت دارد؟

کانادا یک کشور توسعه یافته محسوب می‌شود که خود جمعیت کمی دارد؛ بنابراین از سال‌ها قبل دولت این کشور اجازه داد تا مردم از سراسر جهان به آن سفر کنند و با امکانات دولت برای خود کسب‌وکار راه بیندازند. این موضوع سبب شد تا یک سوم جمعیت این کشور را مهاجرین تشکیل دهند که پیش‌بینی می‌شود این مهم در سال 2035 به 50 درصد برسد. اگرچه هم‌اینک قوانین مهاجرت و اقامت در کانادا از گذشته سخت‌گیرانه‌تر است، اما باز هم می‌توان روی مهاجرت به این کشور حساب کرد. یکی از بهترین راه‌های مهاجرت به این کشور، مهاجرت تحصیلی کانادا است. چراکه دانشگاه‌ها و مراکز علمی این کشور در سطح بالایی قرار دارند. این کشور شرایط مطلوبی را برای تحصیل دانشجویان بین‌المللی فراهم کرده است. به همین خاطر، بیشتر افرادی که مایل هستند تا در سطح بین‌المللی تحصیل کنند، مهاجرت تحصیلی کانادا را برمی‌گزینند!

مهاجرت تحصیلی کانادا

مهاجرت تحصیلی کانادا

مزایای تحصیل در کانادا

طبیعتاً مهاجرت به کشور توسعه یافته، بزرگ و زیبایی چون کانادا می‌تواند مزایای بسیاری برای دانشجویان آن داشته باشد. کسی که با هدف تحصیل به این کشور مهاجرت می‌کند، می‌تواند از مزایای زیر بهره بگیرد:

  • در برترین رتبه‌بندی‌های دانشگاهی «QS»، حدود 26 دانشگاه کانادا در رده بهترین دانشگاه‌های جهان جای دارند.
  • با توجه به تنوع نژادی بالای کشور کانادا، دانشجویان خارجی این کشور، چندان احساس غربت نمی‌کنند. در واقع، نگاه نژادپرستانه در این کشور وجود ندارد یا بسیار اندک است.
  • پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه‌های معتبر کانادا می‌توان برای دریافت ویزای کار پس از تحصیل (PGWP) در این کشور و همچنین برای اخذ اقامت دائم این کشور اقدام کرد.
  • هزینه کلی تحصیل در کشور کانادا به نسبت دیگر کشورهایی چون انگلیس، استرالیا و آمریکا ارزان‌تر و به‌صرفه‌تر است.
  • در مهاجرت تحصیلی کانادا، دانشجویان می‌توانند خانواده خود را به نیز کانادا ببرند و با خیال آسوده‌تر به تحصیل بپردازند.
  • کانادا از نظر سیاسی، یکی از امن‌ترین کشورهای دنیا محسوب می‌شود. بنابراین با حیال راحت می‌توان به تحصیل و زندگی در این کشور پرداخت.
  • علاوه بر زیبایی‌های طبیعی کانادا، قوانین سختگیرانه‌ای هم برای کنترل زباله و حفظ محیط زیست در این کشور وجود دارد که آن را به کشوری سرسبز و کاملاً تمیز برای زندگی تبدیل کرده است.
  • دانشجویان پس از مهاجرت تحصیلی کانادا، پس از سه ماه اقامت در این کشور می‌توانند از خدمات درمانی رایگان این کشور استفاده کنند.
  • اقتصاد کشور کانادا همچون دیگر کشورها دچار بحران نشده است. ارزش دلار کانادا «CAD» در ژانویه 2022 حدود 22 هزار تومان است.
  • دانشجویان پس از مهاجرت تحصیلی کانادا، در صورت داشتن یک مهارت خاص به راحتی می‌توانند به مراکز کاریابی این کشور مراجعه کرده و مشغول به کار شوند.

موارد فوق، برخی از اصلی‌ترین مزیت‌های مهاجرت تحصیلی کانادا هستند. در بین کلیه مزایای فوق، داشتن حداقل نگاه نژادپرستانه می‌تواند برای دانشجویان بین‌المللی این کشور از اهمیت بالایی برخوردار باشد. چراکه این نگاه در کشورهای دیگر بشدت بالا است و بحث آزار روحی دانشجویان بین‌المللی، به‌خصوص دانشجویان ایرانی می‌شود. همچنین زبان رسمی این کشور انگلیسی و فرانسوی است. این امر سبب می‌شود تا افرادی که به زبان انگلیسی مسلط هستند، نیازی به یادگیری زبان دیگر برای زندگی در این کشور نداشته باشند!!

معایب تحصیل در کانادا

طبیعتاً در کنار تمام مزایای قابل توجه مهاجرت تحصیلی کانادا می‌توان معایبی را نیز برای آن در نظر گرفت. شما تنها در صورت آگاهی به مزایا و معایب مهاجرت تحصیلی کانادا است که می‌توانید به شیوه معقولی درباره آن تصمیم‌گیری نمایید. معایب مهاجرت تحصیلی کانادا نیز به این قرار هستند:

  • کانادا یک کشور سردسیر است که در بسیاری از شهرهای آن، آب‌وهوایی سرد و زمستان‌های طولانی حاکم است. در این بین، صرفاً شهرهای جنوبی آن مانند ونکورر «Vancouver» آب‌وهوای نسبتاً معتدلی دارند. بنابراین زندگی در این کشور برای افراد سرمایی چندان لذتبخش نیست.
  • سطح زندگی در کشور کانادا بالاست و هزینه‌های زندگی در آن تا حدی از کشورهای اروپایی بیشتر است. بنابراین باید درآمد شما در این مشور به دلار کانادا باشد تا بتوانید به راحتی هزینه‌های خود را پوشش دهید.
  • مقدار مالیات در کشور کانادا بالا است. به طوری که هرکس باید درصدی از درآمد خود را به عنوان مالیات به دولت این کشور بدهد. (مقدار مالیات در صورت بچه‌دار شدن می‌تواند کاهش پیدا کند)
  • کشور کانادا به نسبت کشورهای اروپایی فاصله بسیار زیادی با کشور ایران دارد. این فاصله طولانی در موقعیت‌های خاص می‌تواند برای دانشجویان و مهاجران آزار دهنده باشد.
  • گرفتن ویزا و اقامت مهاجرت تحصیلی کانادا، گاهاً دارای مراحل طولانی است و می‌تواند کلافگی مهاجرین را در پی داشته باشد.

موارد فوق جزو محدودیت‌ها و معایب مهاجرت تحصیلی کانادا برای دانشجویان ایرانی هستند. این موارد ممکن است برای بعضی‌ها هیچ مشکل خاصی را در پی نداشته باشد، اما برای برخی دیگر با مشکل همراه باشد. در هر حال این موضوع به شخصیت و سبک زندگی افراد بستگی دارد.

برترین دانشگاه‌های کانادا کدامند؟

همان‌طور که اشاره کردیم، دانشگاه‌های کانادا در رده بهترین دانشگاه‌های جهان جای دارد. بنابراین به راحتی می‌توان روی سطح بالایی آموزش آکادمیک در این کشور حساب کرد. از جمله بهترین و مطرح‌ترین دانشگاه‌های کانادا می‌توان این موارد را بررسی کرد:

دانشگاه تورنتو «University of Toronto»

دانشگاه تورنتو در رنکینگ ملی کانادا مقام اولین و بهترین دانشگاه این کشور را به خود اختصاص داده است. همچنین در رنکینگ‌های جهانی سال 2020 و 2021 می‌توان دانشگاه تورنتو را در مقام 23 تا 25 مشاهده کرد. دوران ساخت این دانشگاه به سال 1827 میلادی برمی‌گردد. در آن زمان، این کشور زیر سلطه‌ی انگلستان قرار داشت؛ به همین خاطر دانشگاه تورنتو با الگوبرداری از دانشگاه‌های برتر انگلیس تأسیس شد. این دانشگاه در حوالی پارک ملکه «Queen’s Park» شهر تورنتو واقع شده است. کشف انسولین «Insulin»  در سال 1921و کشف درمان به کمک سلول‌های بنیادی «Stem Cells» در سال 1963 در این دانشگاه اتفاق اُفتادند. ارائه مدارک کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در برنامه این دانشگاه قرار دارد. همچنین 5 نفر از نخست‌وزیران کشور کانادا در این دانشگاه تحصیل کرده‌اند. همچنین ده نفر از درایفت کنندگان جایزه نوبل با این دانشگاه مرتبط بوده‌اند. دانشگاه تورنتو از 160 کشور جهان دانشجو می‌پذیرد.

دانشگاه بریتیش کلمبیا «University of British Columbia»

دانشگاه بریتیش کلمبیا که به اختصار دانشگاه «UBC» نامیده می‌شود، در رتبه‌بندی ملی کانادا، دومین دانشگاه مطرح این کشور است که در رتبه‌بندی‌های جهانی جایگاه 38 تا 45 را به خود اختصاص داده است. این دانشگاه در شهر ونکوور «Vancouver» این کشور واقع شده. دوران تأسیس این دانشگاه به سال 1908 برمی‌گردد. جاذبه‌های طبیعی اطراف دانشگاه، اطراف آن را به محیطی لذتبخش برای گردش و تفریح دانشجویان خارجی تبدیل کرده است. 8 برنده‌ی جایزه نوبل و 65 مدال‌آور مسابقات المپیک از این دانشگاه بوده‌اند. سه نخست‌وزیر بزرگ این کشور از جمله جاستین ترودو «Justin Trudeau» فارغ‌التحصیل این دانشگاه بوده‌اند. بیش از 30 درصد از دانشجویان این دانشگاه، دانشجویان خارجی هستند. 7 دانشکده دانشگاه بزرگ بریتیش کلمبیا در شهر کلونا «Kelowna» کانادا واقع شده‌اند که نزدیک ونکوور است. لازم به ذکر است که این دانشگاه در مشارکت با دانشگاه علوم سیاسی پاریس، مدارک مرتبط در مقاطع کاردانی و لیسانس را به دانشجویان خود ارائه می‌کند!

مهاجرت تحصیلی کانادا

مهاجرت تحصیلی کانادا

دانشگاه مک گیل «McGill University»

مک‌گیل دیگر دانشگاه معتبر و مطرح کانادا است که در شهر مونترال «Montreal» که دومین شهر بزرگ کانادا است، واقع شده. این دانشگاه در سال 1821 تأسیس شد. نخستین دانشکده پزشکی کانادا در سال 1829 در این دانشگاه ساخته شد. از این حیث از نظر پزشکی دانشگاه مک‌گیل و دانشگاه تورنتو پیشتاز هستند. فوتبال آمریکایی مدرن، بسکتبال و هاکی از جمله ورزش‌هایی هستند که توسط دانشجویان این دانشگاه ابداع شدند. این دانشگاه در سایز زمینه‌ها نیز حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. کتابخانه‌ی این دانشگاه بیش از 6 میلیون کتاب دارد. مک‌گیل به نسبت دیگر دانشگاه‌های کانادا در جذب دانشجویان خارجی، بهتر عمل کرده است. به طوری‌که 28٪ از دانشجویان این دانشگاه خارجی هستند. در حالی که 19درصد از دانشجویان دانشگاه تورنتو خارجی‌اند! همچنین اکثریت دانشجویانی که از کانادا برای آکسفورد بورسیه می‌شوند، از این دانشگاه هستند. دانشگاه مک‌گیل رتبه‌بندی ملی، سومین دانشگاه برتر کانادا و در رتبه‌بندی‌های جهانی، جایگاه 31 تا 78 را به خود اختصاص داده است.

دانشگاه مک‌ مستر «McMaster University»

دانشگاه مک مستر در سال 1887 در شهر همیلتون «Hamilton» کانادا تأسیس شد. نام این دانشگاه از نام «ویلیام مک‌مستر» نماینده مجلس سنای کانادا گرفته شده که ۹۰۰ هزار دلار کانادا برای ساخت این دانشگاه به ارث گذاشت. مساحت این دانشگاه 121 هکتار است که در کنار ساختمان اصلی آن، باغ‌های زینتی همیلتون واقع شده است. تحصیل در دل زیبایی و جلوه‌های طبیعی این دانشگاه برای دانشجویان خارجی از اهمیت بالایی برخوردار است. دانشگاه مک‌مستر با بیش از 70 دانشگاه برتر در سطح جهان مشارکت و تبادل اطلاعات دارد تا کیفیت آموزش‌های خود را بالاتر ببرد. دانشگاه مک‌مستر در رتبه‌بندی بومی سال‌های 2020 و 2021، چهارمین دانشگاه مطرح کانادا بوده. همچنین در رتبه‌بندی‌های جهانی نیز جایگاه 98 تا 144 خود را به خود اختصاص داده است. حدود 16 درصد از دانشجویان این دانشگاه را دانشجویان خارجی تشکیل می‌دهند.

دانشگاه آلبرتا «University of Alberta»

دانشگاه آلبرتا، دیگر دانشگاه مطرح کشور کانادا است که در شهر ادمونتون «Edmonton» مرکز آلبرتای این کشور واقع شده است. دوران تأسیس این دانشگاه به سال 1908 برمی‌گردد. مساحتی الغ بر 3200 کیلومتر مربع از این دانشگاه را باشگاه‌های رزشی آن تشکیل می‌دهند. یکی از باشگاه‌های ورزشی بخش جنوبی دانشگاه آلبرتا به تمرین تیم ملی بسکتبال بانوان این کشور اختصاص دارد. هریک از بخش‌های این دانشگاه به علوم خاصی اختصاص دارد. همچنین آلبرتا از معدود دانشگاه‌هایی است که در آن می‌توان به تحصیل در رشته‌های بومی کشور کانادا پرداخت و بیشتر با شرایط جغرافیایی، اقلیمی و تاریخ این کشور آشنا شد. آلبرتا در کنار دیگر دانشگاه‌های کانادا به پذیرش دانشجویان خارجی اهمیت می‌دهد. به طوری که حدود 26 درصد از دانشجویان این دانشگاه را دانشجویان خارجی تشکیل می‌دهند. این دانشگاه در رتبه‌بندی ملی، پنجمین دانشگاه برتر کانادا است. اما در درتبه‌بندی جهانی، جایگاه 101 تا 150 را به خود اختصاص داده است.

دانشگاه مونترال «University of Montreal»

دانشگاه مونترال، در رتبه‌بندی ملی کانادا، در بین 6 تا 9 دانشگاه برتر این کشور جای گرفته است. اما در رتبه‌بندی جهانی، جایگاه 118 تا 200 را به خود اختصاص داده است. دوران ساخت این دانشگاه که در شهر مونترال کانادا واقع شده به سال 1878 میلادی برمی‌گردد. دانشگاه‌هایی که تا به اینجا معرفی کردیم، دانشگاه‌هایی انگلیسی زبان بودند. اما در بین دانشگاه‌های برتر کانادا، دانشگاه مونترال، یک دانشگاه فرانسوی زبان است. حدود یک چهارم (23 درصد) از دانشجویان این دانشگاه را دانشجویان خارجی تشکیل می‌دهند. مونترال یکی از شهرهای به‌صرفه کانادا برای زندگی است. به همین خاطر دانشجویانی خارجی که به زبان فرانسوی تسلط دارند، دانشگاه مونترال را برای تحصیل انتخاب می‌کنند. دانشگاه مونترال سالانه مبلغی بالغ بر 500 میلیون دلار را صرف فعالیت‌های تحقیقاتی خود می‌کند. همچنین فعالیت‌های ورزشی دانشجویان این دانشگاه در سطح بسیار بالایی قرار دارد.

دانشگاه‌های نامبرده، جزو 6 دانشگاه برتر کانادا در رتبه‌بندی‌های جهانی هستند. این در حالی است که دیگر دانشگاه‌های اتاوا «University of Ottawa»، دانشگاه کلگری «University of Calgary»، دانشگاه واترلو «University of Waterloo»، دانشگاه وسترن «Western University»، دانشگاه دالهاوزی «Dalhousie University»، دانشگاه کوئینز «Queen’s University»، دانشگاه لاوال «Laval University»، دانشگاه سایمون فریزر «Simon Fraser University»، دانشگاه گوئلف «University of Guelph» و …. نیز در لیست بهترین دانشگاه‌های کانادا دیده می‌شوند.

حداقل شرایط برای مهاجرت تحصیلی کانادا از ایران

اگر شخصی قصد مهاجرت تحصیلی کانادا را داشته باشد، باید حداقل شرایط این مهاجرت را دارا باشد. از جمله این شرایط می‌توان موارد زیر را نام برد:

اثبات مهارت زبان

اگرچه شرایط کلی داشتن نمره زبان در کانادا در مؤسسات مختلف با هم فرق دارد. اما معمولاً مدرک 6 آیلتس مورد تأیید بسیاری از مؤسسات است و می‌تواند برای اخذ اقامت تحصیلی این کشور کافی باشد.

اثبات تمکن مالی

داوطلب باید ثابت کند که حداقل برای یک سال می‌تواند هزینه‌های زندگی و تحصیل خود در کانادا را پوشش دهد. معمولاً برای اثبات تمکن مالی، اطلاعات پرینت حساب بانکی 4 تا 6 ماه گذشته نیاز است. برای یک سال، معمولاً حداقل مبلغ برای اثبات تمکن مالی بین 10 تا 15000 هزار دلار است (در صورتی که حداقل هزینه تحصیل و زندگی در نظر گرفته شود). اگر بخواهیم به‌ شیوه متوسط این هزینه‌ها را ارزیابی کنیم، تمکن مالی یک زندگی متوسط یک ساله در کانادا باید بین 30 تا 40 هزار دلار باشد!

داشتن حداقل معدل

معدل لازم برای پذیرش تحصیلی در کانادا برای دوران کالج باید 12 به بالا باشد. همچنین برای مقاطع دانشگاه نیز معدل فرد باید از 13 به بالا باشد.

ارائه مدارک تحصیلی

برای پذیرش تحصیلی کانادا، باید آخرین مدرک تحصیلی فرد ارائه شود.

داشتن تجربه کاری

برخی از رشته‌های دانشگاهی در کانادا به تجربه کاری نیاز دارند که از جمله این رشته‌ها می‌توان «MBA» را نام برد.

خوشبختانه هیچ محدویت سنی برای مهاجرت تحصیلی کانادا برای نوجوانان و جوانان وجود ندارد. البته باید دیگر مدارک و شرایط اخذ پذیرش تحصیل در کانادا مهیا باشد. آن‌گاه می‌توان برای مهاجرت تحصیلی کانادا و اخذ ویزای مرتبط با آن اقدام کرد.

مهاجرت تحصیلی کانادا

مهاجرت تحصیلی کانادا

مراحل دریافت پذیرش تحصیلی کشور کانادا برای دانشجویان ایرانی

یک سری مراحل کلی برای دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌ها و مراکز تحصیلی کانادا وجود دارد. اگر بخواهیم جزئیات را نادیده گرفته و به‌صورت کلی به بررسی مراحل اخذ پذیرش تحصیلی کانادا بپردازیم، این مراحل به قرار زیر خواهند بود:

گرفتن تصمیم قطعی و دریافت مشاوره

بهتر است برای درک قوانین مهاجرت تحصیلی کانادا، صرفاً به مطالعه اکتفا نکنید. بلکه از یک کارشناس مسائل مهاجرت به کانادا مشورت بگیرید. در مشورت می‌توانید بر تمام جزئیات امر مهاجرت را واقف شوید. آن‌گاه بهتر می‌توانید برای این امر تصمیم‌گیری نمایید.

شرکت در آزمون‌های زبان

پس از اینکه تصمیم قطعی خود برای مهاجرت تحصیلی کانادا را گرفتید، حالا باید برای اثبات توانایی زبان خود در دوره‌ها و آزمون‌های زبان شرکت نمایید. دو مدرک زبان آیلتس و تافل برای این امر در اولویت قرار دارند. اگر سطح زبان شما خوب باشد، با 3 تا 6 ماه تمرین و اگر سطح زبان شما خوب نیست، با یک سال تمرین می‌توانید رتبه‌ی آیلتس یا تافل مناسب برای اثبات توانایی زبان خود را اخذ نمایید.

انتخاب دانشگاه

در بین دانشگاه‌های معتبر کانادا باید چند دانشگاه را برای درخواست پذیرش تحصیلی در نظر بگیرید. در قسمت‌های فوق، دانشگاه‌های برتر کانادا را به شما معرفی کردیم که می‌توانید دانشگاه‌های خود را از بین ان‌ها برگزینید.

تهیه رزومه و انگیزه‌نامه

داشتن رزومه و انگیزه‌نامه تحصیلی می‌تواند در امر پذیرش تحصیلی کشور مقصد تأثیر بسیاری داشته باشد. بنابراین سعی کنید وقت کافی برای تنظیم رزومه یا انگیزه‌نامه خود صرف کنید. انگیزه‌نامه «Statement of Purpose» یک متن یک صفحه‌ای است که داوطلب باید دلایل انتخاب دانشگاه و رشته تحصیلی موردنظر خود را در آن عنوان کند. انگیزه‌نامه معمولاً باید متناسب با نوع دانشگاه‌ انتخابی تنظیم شود.

تهیه مدارک

پس از تهیه انگیزه‌نامه، حالا باید تمام مدارک لازم برای دریافت پذیرش تحصیلی را فراهم نمایید. از جمله این مدارک می‌توان به اسکن ترجمه‌ی مدارک تحصیلی و اسکن پاسپورت (با اعتبار بیشتر از 6 ماه) به‌صورت فایل الکترونیکی را نام برد.

ارائه درخواست پذیرش

شما باید رزومه و انگیزه‌نامه تحصیلی که تنظیم کرده‌اید را برای دانشگاه‌های انتخابی خود بفرستید. معمولاً این امر از راه ایمیل معتبر هر دانشگاه انجام می‌شود. ممکن است این مرحله کمی دشوار به نظر برسد. اما ناامید نشوید و درخواست خود را ارائه نمایید. آن‌گاه باید صبر کنید تا پاسخ درخواست شما اعلام شود.

درخواست ویزای تحصیلی کانادا

پس از اینکه به درخواست پذیرش شما از دانشگاه موردنظرتان پاسخ داده شد و شما را پذیرش کردند، یک کد به شما تعلق می‌گیرد. حالا می‌توانید به واسطه کد پذیرش دریافتی برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا به سفارت این کشور مراجعه نمایید. پس از اخذ ویزا می‌توانید مهاجرت خود را قطعی کرده و آماده تحصیل در این کشور باشید. در ادامه به شما خواهیم گفت که برای پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های کانادا باید به نکاتی را در نظر بگیرید و سپس چطور برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا اقدام نمایید.

نکات لازم برای دریافت پذیرش تحصیلی در کانادا

طبیعتاً قبل از اقدام برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا، باید پذیرش یکی از دانشگاه‌های کانادا توسط داوطلب گرفته شده باشد. اگرچه دانشگاه‌های مطرح کانادا، مسیر پذیرش را برای دانشجویان خارجی هموار کرده‌اند، اما باز دریافت این پذیرش، گاهاً برای داوطلبان دشوار می‌شود. بنابراین نکات زیر در این زمینه می‌تواند کمک کننده باشد:

سعی کنید درخواست پذیرش را حداقل برای 3 دانشگاه کانادا ارسال نمایید تا اگر یکی از ان‌ها شما را نپیرفت، دچار مشکل نشوید. اگرچه به‌صورت کلی، مدارک موردنیاز برای پذیرش تحصیلی دانشگاه‌ها با هم مشترک است؛ اما برخی از دانشگاه‌ها جزئیات بیشتری برای پذیرش خود در نظر گرفته‌اند. پس قبل از اقدام به درخواست پذیرش، حتماً کلیه قوانین هر دانشگاه را مطالعه نمایید.

یکی از مدارک موردنیاز و کمک کننده برای اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های کانادا، داشتن توصیه‌نامه از اساتید قبلی داوطلب است. یک توصیه‌نامه‌ی خوب، شانس شما رای دریافت پذیرش را بسیار بالا می‌برد. اقدام برای آزادسازی مدارک تحصیلی شما از دانشگاه دولتی از طریق «سامانه سجام» می‌تواند در این باره کمک کننده باشد. در هنگام ارسال ایمیل برای پذیرش، تا جای امکان از ایمیل‌های تمپلت استفاده نکنید. بلکه ایمیل اختصاصی خود را ارسال نمایید.

ممکن است ایمیل‌های زیادی به اساتید مختلف ارسال کنید و پاسخی دریافت نکنید. اما ناامید نشوید و هربار از شخص کاربلدی مشورت بگیرید تا بتواند سریع‌تر به نتیجه برسید. يکی از گزینه‌های موردنیاز برای دریافت پذيرش تحصيلی از هر دانشگاه بين‌المللی مانند دانشگاه‌های کانادا، تکميل کردن فرم درخواست «Application Form» مربوط به هر دانشگاه است. داوطلب برای تکمیل این فرم اپلیکیشن به وارد کردن اطلاعات شخصی، تحصیلی، اطلاعات مربوط به رشته‌ی انتخابی و قوانین دانشگاه موردنظر خود نیاز دارد. بنابراین فبل از در کردن فرم اپلیکیشن، حتماً اطلاعات تکمیلی در مورد رشته و دانشگاه خود کسب نمایید.

پروسه پذیرش تحصیلی در دانشگاه‌های خارجی

در پروسه پذیرش تحصیلی در دانشگاه‌های خارجی مانند دانشگاه‌های کانادا، در موعد ارائه درخواست پذیرش (Application Submission) با اصطلاحی تحت عنوان ددلاین «Deadline» برخورد می‌کنید. ددلاین یا «ضرب‌العجل» دانشگاه‌ها به معنی تاریخ نهایی است که می‌توان اپلیکیشن آنلاین دانشگاه را ارائه «Submit» کرد. هر دانشگاه ددلاین مخصوص به خود را دارد. بنابراین شما باید با مراجعه به بخش « How to Apply»، «Apply Now» یا هر بخش دیگر با این مضمون در سایت دانشگاه، از این که ددلاین ترم تحصیلی مورد نظرتان چه زمانی است، باخبر شوید. چراکه تاریخ ددلاین زمانی است که فرصت ارائه اپلیکیشن فرم به آخر می‌رسد. اگر شما این تاریخ را از دست بدهید، باید چند ماه تا یک‌سال دیگر برای ددلاین بعد منتظر باشید. آن‌گاه یک ترم یا یک‌سال دیرتر تحصیل خود را شروع کنید. (این امر در دانشگاه‌های داخلی نیز دیده می‌شود. به‌طوری که اگر به‌موقع ثبت‌نام نشود، باید ترم بعدی برای ثبت‌نام مراجعه شود! در پروسه پذیرش دانشگاه خارجی، به داوطلب دریافت پذیرش، اپلکنت «Applicant» و به پذیرش داوطلب از طرف دانشگاه کشور مقصد، ادمیشن «Admission» گفته می‌شود. بنابراین اگر شما را ادمیشن خطاب کردند، یعنی پذیرفته شده‌اید. توجه به موارد فوق در کنار مشورت با افراد حرفه‌ای می‌تواند مراحل دریافت پذیرش دانشگاه را برای شما بسیار آسان‌تر کند. در ادامه به شما خواهیم گفت که برای اپلای یا پذیرش هر دوره تحصیلی به چه مدارکی نیاز خواهید داشت.

مهاجرت تحصیلی کانادا

مهاجرت تحصیلی کانادا

مدارک موردنیاز برای اپلای هر دوره تحصیلی

اپلای «Apply» به معنی درخواست تحصیل در یک دانشگاه خارجی است. داوطلبان ممکن است برای دوره‌های تحصیلی خاصی بخواهند به خارج از کشور بروند. برخی‌ها برای دریافت مدرک کاردانی و برخی‌های هم برای دریافت مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری عازم کانادا می‌شوند. در هریک از این موارد باید مدارک مودرنظر به ترتیب زیر ارائه شود:

مدارک موردنیاز برای اپلای مقطع «دیپلم»

از جمله مدارک موردنیاز برای دریافت پذیرش مدارس متوسطه کانادا برای دریافت مدرک دیپلم به مدارک زیر نیاز دارند:

  • «اسکن پاسپورت با فرمت pdf» – با حداقل 6 ماه اعتبار
  • «اسکن ترجمه کارنامه سه سال آخر تحصیلی همراه با کپی فارسی آن‌ها با مهر مترجم و فرمت pdf»
  • «فرم پر شده و همچنین امضا شده‌ی کاستودین (Custodian) دانش‌آموزان زیر 18 سال به اطلاعات قیم قانونی آن‌ها در کانادا»

علاوه بر موارد فوق، باید اطلاعات هویتی داوطلب، والدین وی، محل زندگی و…. برای پر کردن اپلیکیشن پذیرش در دسترس باشد. آن‌گاه مدارک داوطلب تکمیل خواهد بود.

مدارک موردنیاز برای اپلای مقطع «کاردانی»

معمولاً بیشتر دانشجویان برای دریافت مدرک کاردانی به‌دنبال پذیرش در کالج‌های کانادا هستند. برای این مهم باید مدارک زیر ارائه شود:

  • «اسکن پاسپورت با فرمت pdf» – با حداقل 6 ماه اعتبار
  • «اسکن ترجمه کارنامه سه سال آخر تحصیلی همراه با کپی فارسی و ریزنمرات پیش‌دانشگاهی با مهر مترجم و فرمت pdf»
  • «اسکن کارنامه زبان در صورت نیاز با فرمت pdf»
  • « فرم پر شده و همچنین امضا شده‌ی کاستودین در صورتی که داوطلب زیر 18 سال سن داشته باشد – البته در صورت نیاز کالج»

در این مورد نیز باید اطلاعات هویتی کامل فرد برای پر کردن فرم اپلیکیشن پذیرش در دسترس قرار داشته باشد. آن‌گاه داوطلب می‌تواند برای اپلای کالج موردنظر خود در کانادا اقدام نماید. اگر کالج موردنظر به اطلاعات کاستودین نیاز نداشت، می‌توان از ارائه آن صرفنظر کرد.

مدارک موردنیاز برای اپلای مقطع «کارشناسی»

می‌توان گفت که بیشتر داوطلبان ایرانی که قصد مهاجرت تحصیلی کانادا را دارند، برای پذیرش مقطع کارشناسی یا لیسانس اقدام می‌کنند. برای این منظور باید مدارک زیر ارائه شود:

  • «اسکن پاسپورت با فرمت pdf» – با حداقل 6 ماه اعتبار
  • «اسکن ترجمه مدرک دیپلم به همراه ریزنمرات سه سال نهایی دبیرستان و کپی فارسی آن‌ها با فرمت pdf»
  • «اسکن کارنامه زبان با فرمت pdf»
  • «رزومه با فرمت Word»
  • «انگیزه‌نامه تحصیلی مرتبط با رشته موردنظر با فرمت word»

در ارائه مدارک اپلای کارشناسی نیز باید اطلاعات هویتی برای پر کردن اپلیکیشن شامل نام پدر، مادر، آدرس، شماره تلفن و کدپستی در دسترس قرار داشته باشد.

مدارک موردنیاز برای اپلای مقطع «کارشناسی ارشد»

مدرک کارشناسی ارشد یا فوق لیسانس از جمله دیگر موارد اپلای پرطرفدار در نزد داوطلبان ایرانی برای مهاجرت تحصیلی کانادا است. برای این امر نیز به مدارک زیر نیاز است:

  • «اسکن پاسپورت با فرمت pdf» – با حداقل 6 ماه اعتبار
  • «اسکن ترجمه مدرک لیسانس و ریزنمرات آن همراه کپی فارسی با فرمت pdf»
  • «اسکن کارنامه زبان با فرمت pdf»
  • «اسکن کارنامه جی‌آرای (GRE) یا جی‌مت (GMAT) برای رشته‌های مدیریت و مالی در صورت نیاز با فرمت pdf»
  • «حداقل دو توصیه‌نامه از اساتید» – در بیشتر دانشگاه‌های کشور کانادا توصیه‌نامه به‌صورت آنلاین ارائه می‌شود. به‌ طوری‌که داوطلب پس از وارد کردن اطلاعات اساتید خود در اپلیکیشن، از سمت دانشگاه برای آن اساتید یک ایمیل ارسال می‌شود. حالا اساتید موردنظر باید ایمیلی که معمولاً حاوی یک فرم است را پاسخ دهند. یعنی نظر خود در مورد شما را در این فرم ارائه دهند. آن‌گاه مجدداً فرم را به دانشگاه ارسال نمایند!)

باز هم اطلاعات هویتی لازم جهت پر کردن فرم اپلیکیشن باید در دسترس قرار داشته باشد تا مراحل اپلای داوطلب برای مدرک کارشناسی ارشد تکمیل شود.

مدارک موردنیاز برای اپلای مقطع «دکتری»

در نهایت به بررسی مدارم پذیرش داوطلبان مقطع دکتری می‌رسیم که برای دریافت مدرک خود، خواهان تحصیل در کشور کانادا هستند. برای این افراد، مدارک زیر در نظر گرفته شده است:

  • «اسکن پاسپورت با فرمت pdf» – با حداقل 6 ماه اعتبار
  • «اسکن ترجمه مدرک لیسانس و فوق لیسانس به همراه ریزنمرات و کپی فارسی آن‌ها با فرمت pdf»
  • «اسکن کارنامه زبان با فرمت pdf»
  • «اسکن کارنامه جی‌آرای (GRE) یا جی‌مت (GMAT) برای رشته‌های مدیریت و مالی در صورت نیاز با فرمت pdf»
  • «رزومه با فرمت Word»
  • انگیزه‌نامه مرتبط با رشته انتخابی با فرمت Word»
  • «سه توصیه‌نامه از اساتید» – توصیه‌نامه‌ها باید به‌صورت آنلاین از ایمیل آکادمیک اساتید برای دانشگاه موردنظر ارسال شود
  • «چکیده پایان‌نامه فوق لیسانس در صورت وجود فرمت Word»
  • «ارائه مقاله (Writing Sample) در صورت وجود یا نیاز قوانین دانشگاه مربوطه با فرمت pdf»
  • «پروپوزال تحقیقاتی (در صورت نیاز با فرمت pdf»

مدارک فوق به همراه مدارک هویتی برای اپلای دانشگاه‌های کانادا در سطح دکتری لازم است. بنابراین باید در قدم اول باید طبق قوانین دانشگاه‌های موردنظر خود، مدارک فوق را تکمیل نمایید. می‌بینید که با افزایش سطح تحصیلی، تعداد مدارک تحصیلی قابل ارائه هم باید بیشتر باشد. هرچقدر مدارک فرد داوطلب کاملتر باشد، شانس پذیرش وی نیز بیشتر خواهد بود. بنابراین سعی کنید قبل از اقدام برای اپلای، تحقیقات یا حداقل مقالات بین‌المللی داشته باشید تا بتوانید سریع‌تر اپلای شوید. آن‌گاه پس از اپلای است که باید برای دریافت ویزا اقدام کنید.

مدارک لازم برای ویزای مهاجرت تحصیلی کانادا

پس از دریافت پذیرش، باید بلافاصله برای اخذ ویزا اقدام نمایید. برای این امر یک سری مدارک کلی لازم است که باید این مدارک را به همراه داشته باشید. مدارک موردنظر شامل چنین مواردی هستند:

اطلاعات هویتی:

طبیعتاً برای اخذ هرگونه مجوز، اولین مدارکی که باید ارائه شوند، مدارک هویتی هستند. بنابراین باید «اسکن ترجمه شناسنامه به همراه کپی فارسی آن»، «اسکن تمام صفحات پاسپورت معتبر»، «اسکن ترجمه سند ازدواج به همراه کپی فارسی آن برای متقاضیان متأهل»، «اسکن ترجمه کارت پایان‌خدمت یا کارت معافیت از خدمت برای آقایان»، «اجازه‌نامه خروج از کشور توسط پدر و مادر برای متقاضیان زیر 18 سال»، «نامه کاستودین برای متقاضیان زیر 18 سال» و دیگر مدارک بسته به شرایط متقاضی باید موجود باشد.

مهاجرت تحصیلی کانادا

مهاجرت تحصیلی کانادا

کد با نامه پذیرش دانشگاه مقصد:

طبیعتاً بدون پذیرش داشتن از یک دانشگاه کانادایی نمی‌توان برای اخذ ویزای تحصیلی اقدام کرد. معمولاً پذیرش دانشگاه‌ها با نامه یا کدهای پذیرش همراه است. در هر صورت باید اطلاعات پذیرش دانشگاه مقصد را به همراه داشته باشید.

ارائه دادن برنامه تحصیلی:

برنامه تحصیلی «Study Plan» باید حاوی اطلاعاتی چون رشته تحصیلی موردنظر، دانشگاه انتخابی، محل اقامت و همچنین اهداف پس از تحصیل باشد. این برنامه بایستی در کشور کانادا به افسر ویزای این کشور تحویل داده شود. به طوری‌که افسر با یک نگاه به برنامه تحصیلی فرد، متوجه هدف وی از تحصیل در این کشور شود.

ارائه گواهی اشتغال به تحصیل:

در صورتی‌که متقاضی دانشجو باشد، باید گواهی اشتغال به تحصیل خود را از دانشگاه کنونی گرفته و به سفارت کانادا تحویل دهید. این گواهی باید به‌صورت رسمی به زبان انگلیسی ترجمه شده باشد. ترجیحاً نام مترجم نیز موجود باشد.

ارائه ترجمه آخرین مدرک تحصیلی:

باید پشت برگه آخرین مدرک تحصیلی و هچنین ریزنمرات آن توسط مرجع صدور آن، مهر شده باشد. سپس این مدارک به‌صورت رسمی ترجمه شده باشند. ترجیحاً نام مترجم هم نوشته شده باشد!

ارائه گواهی عدم سوء پیشینه:

معمولاً در جریان صدور اکثر ویزاها باید گواهی سوءپیشنه افراد تحویل داده شود. در صورت نیاز در مورد درخواست ویزای تحصیلی هم می‌توان این گواهی را تهیه کرده و تحویل داد.

ارائه گواهی اثبات تمکن مالی:

معمولاً گواهی اثبات تمکن مالی داوطلب باید در تمام مراحل موجود باشد. این گواهی باید ثابت کند که فرد حداقل تا یک سال می‌تواند هزینه زندگی در کانادا را پوشش دهد.

ارائه مدرک زبان:

اگرچه توانایی زبان باید به دانشگاه ارائه شود، اما گاهی لازم می‌شود تا در جریان اخذ ویزا هم این مطلب ارائه شود. این اطلاعات باید به افسر ویزا تحویل داده شود تا آن را تأیید کند.

ارائه یک عدد عکس:

عکس باید پرسنلی و جدید با سایز 3×5 در 4×5 باشد. موارد فوق جزو مدارک تکمیلی برای دریافت ویزای مهاجرت تحصیلی کانادا هستند. ممکن است زمانی که شما مراجعه می‌کنید، برخی از آن‌ها نیاز به تحویل نداشته باشند یا به مدارک دیگری نیاز باشد که باید در اسرع وقت آن‌ها را تهیه نمایید. بهرحال بهتر است تا جای امکان مدارک تکمیلی را به همراه داشته باشید تا دچار مشکل نشوید.

هزینه تحصیل در کانادا چقدر است؟

یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌ی متقاضیان مهاجرت تحصیلی کانادا، آگاهی از هزینه‌های تحصیل در این کشور است. اگرچه نمی‌توان هزینه دقیق تحصیل و زندگی دانشجویی در شهرهای مختلف کانادا را اعلام کرد. اما به‌صورت میانگین و تقریبی می‌توان هزینه مهاجرت تحصیلی کانادا را به‌صورت زیر ارزیابی کرد:

  • هزینه خورد و خوراک در شهرهای کوچک و بزرگ کانادا بین 250 تا 300 دلار در ماه است.
  • هزینه حمل و نقل در شهرهای کوچک و بزرگ کانادا بین 90 تا 150 دلار در ماه است.
  • هزینه مسکن در شهرهای کوچک و بزرگ کانادا بین 1000 تا 2000 دلار در ماه است.
  • هزینه تفریحات معمولی در شهرهای کوچک و بزرگ کانادا بین 60 تا 80 دلار در ماه است.
  • هزینه باشگاه ورزشی در شهرهای کوچک و بزرگ کانادا حدود 50 دلار در ماه است.
  • هزینه اینترنت در شهرهای کوچک و بزرگ کانادا بین 50 تا 70 دلار در ماه است.
  • هزینه سوخت خودرو در شهرهای کوچک و بزرگ کانادا حدود 200 دلار در ماه است.
  • هزینه کتاب در شهرهای کوچک و بزرگ کانادا بین 300 تا 600 دلار در کل سال است.

هزینه‌های فوق می‌توانند بسته به شرایط دانشجو متغیر باشند. طبیعتاً حداقل هزینه به شهرهای کوچک و حداکثر هزینه‌های اعلام شده نیز به زندگی در شهرهای بزرگ اختصاص دارد. برخی از دانشجویان که همراه تحصیل به کار مشغول هستند، می‌توانند حجم زیادی از هزینه دانشجویی خود در کانادا را پوشش دهند. به‌خصوص دانشجویانی که بورسیه هستند، مشکلی از بابت تأمین هزینه‌های خود نخواهند داشت. اگر مشکلی هم باشد، با یک کار پاره‌وقت می‌توانند آن را رفع کنند. اما طبیعتاً اصلی‌ترین هزینه زندگی دانشجویی، هزینه دانشگاه و شهریه آن است. بنابراین مقدار شهریه تحصیلی در کانادا نیز در جدول زیر قابل ارزیابی است:

مقطع تحصیلی شهریه سالانه کانادا (برحسب دلار کانادا)
مدارس 20 تا 60 هزار دلار
کالج از 6 هزار به بالا بسته به نوع کالج
کارشناسی 6 تا 30 هزار دلار
کارشناسی ارشد 13 تا 20 هزار دلار
دکتری 10 تا 20 هزار دلار

با توجه به هزینه‌های زندگی و شهریه‌های اعلام شده در کشور کانادا، معمولا مبالغ بین 30 تا 50 هزار دلار در سال می‌تواند برای زندگی در این کشور کافی باشد. در اثبات تمکن مالی نیز باید این مبالغ در نظر گرفته شوند.

انواع بورسیه تحصیلی برای مهاجرت تحصیلی کانادا

در کشور کانادا، بورسیه‌های تحصیلی مختلفی برای دانشجویان بین‌المللی در نظر گرفته شده است. بورسیه‌های تحصیلی در کانادا بطور کلی به 3 دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  • بورسیه‌ تحصیلی دولتی
  • بورسیه‌ تحصیلی غیر دولتی
  • بورسیه‌ تحصیلی ارائه شده توسط دانشگاه‌ها

از نظر مبلغ بورسیه نیز 2 دسته «بورسیه کامل» و «بورسیه کمک هزینه» برای دانشجویان وجود دارد. طبیعتاً یکی از شروط مهم برای اعطای بورسیه، شرط معدل است. بطور متوسط برای مقطع کارشناسی، معدل بالای 16 یا 17 و نمره آیلتس حداقل 7 به همراه ارائه توصیه‌نامه از اساتید برتر ضروری است. همچنین برای مقطع کارشناسی ارشد نیز همین موارد به همراه ارائه پایان‌نامه، مقالات پژوهشی معتبر و انگیزه‌نامه قوی و البته آیلتس 7 ملاک است. معمولاً مبالغی بین 500 تا 65000 دلار کمک هزینه برای بورسیه‌های تحصیلی کانادا در نظر گرفته می‌شود. معمولاً در کانادا شانس اخذ بورسیه تحصیلی برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری (به‌خصوص دکتری) بالاتر است.

مهاجرت تحصیلی کانادا

مهاجرت تحصیلی کانادا

دلایل ریجکتی یا لغو ویزای تحصیلی کانادا

افرادی که اقدام به دریافت ویزای مهاجرت تحصیلی کانادا می‌کنند، باید بدانند که امکان دارد درخواست آن‌ها برای دریافت مهاجرت تحصیلی کانادا رد شود. هرساله حدود 30 درصد از متقاضیانی که برای ویزای تحصیلی اقدام می‌کنند، با ریجکتی «Reject» یا لغو ویزا مواجه می‌شوند. از جمله مواردی که می‌تواند بر درخواست ویزا تاثیر گذاشته و باعث ریجکتی آن شود، می‌توان به فاکتورهای زیر اشاره کرد:

  • داشتن گپ تحصیلی بیش از 4 یا 5 سال (گپ تحصیلی به معنی فاصله بی دو قطع تحصیلی گفته می‌شود!)
  • عدم داشتن شرایط سنی مناسب (برای مقاطع لیسانس تا 23 سال و برای مقاطع فوق لیسانس نیز تا 32 سال سن مناسب ارزیابی می‌شود!)
  • وجود مشکل در پذیرش کالج یا دانشگاه مقصد در کانادا
  • عدم اثبات تمکن مالی
  • نداشتن معدل قابل قبلول
  • ناقص بودن مدارک تحویلی

ریجکتی ویزا شانسی نیست و حتماً دلیل مشخصی دارد. بنابراین باید حتماً تمام موارد را بررسی کرد. آن‌گاه با رفع نواقص موجود می‌توان دوباره برای دریافت ویزای مهاجرت تحصیلی کانادا اقدام کرد. البته اگر مشکل مانند داشتن معدل پایین قابل حل نباشد، باید راه دیگری را برای دریافت ویزای مهاجرت تحصیلی کانادا پیدا کرد. اما اگر مشکل عدم اثبات تمکن مالی باشد، می‌توان با پیدا کردن اسپانسر آن را حل کرد. همه چیز بستگی به شرایط و تصمیم متقاضی دارد!

سؤالات متداول:

چگونه می‌توان برای تحصیل به کانادا رفت؟

اگر شرایط موردنظر برای تحصیل در کانادا برای متقاضی فراهم باشد، باید ابتدا از یکی از دانشگاه‌های کانادا پذیرش گرفته و سپس برای دریافت ویزای مهاجرت تحصیلی کانادا اقدام نماید.

آیا هزینه تحصیل در کانادا رایگان است؟

خیر هزینه تحصیل در کانادا رایگان نیست. اما هزینه تحصیل در این کشور به نسبت دیگر کشورها چوت انگلستان، استرالیا و آمریکا ارزان‌تر است.

ارزان‌ترین دانشگاه‌های کانادا برای تحصیل ایرانیان کدام است؟

در بین بهترین دانشگاه‌های کانادا می‌توان دانشگاه سایمون فریزر، آلبرتا، بریتیش کلمبیا و دانشگاه گوئلف را ارزان‌تر از دیگر دانشگاه‌های مشهور در نظر گرفت. این در حالی است که دانشگاه‌های رده پایین‌تر کانادا هزینه تحصیل کمتری را برای دانشجویان دارند.

آیا دانشجویان بین‌المللی کانادا مجاز به کار کردن هستند؟

بله دانشجویان خارجی کانادا می‌توانند ضمن تحصیل به کار مشغول باشند. معمولاً دستمزد دانشجویان در کانادا چیزی حدود 10 تا ۱۵ دلار در هر ساعت است که در برآورد ماهانه برابر ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار در ماه است.

آیا تمام دانشجویان خارجی کانادا می‌توانند کار کنند؟

خیر؛ مشغول شدن به کار دانشجویی در کانادا منوط به قوانین داخلی این کشور است. بنابراین فردی که مهارت خاصی نداشته باشد، شاید نتواند شغل مناسبی در این کشور پیدا کند.

گران‌ترین و ارزان‌ترین شهرهای کانادا برای زندگی دانشجویی کدامند؟

شهرهای تورنتو، ونکوور، مونترال، اتاوا و ویکتوریا گران‌ترین شهرهای کانادا برای زندگی هستند. از جمله ارزان‌ترین شهرهای این کشور هم می‌توان شهرهای بریتیش کلمبیا، کبک، لاوال، انتاریو، شربروک و …. را نام برد.

آیا بدون داشتن مدرک زبان می‌توان در کانادا تحصیل کرد؟

اگرچه شرایط بسیار خاصی برای تحصیل بدون داشتن مدرک زبان در کانادا وجود دارد. اما برای این که در مراحل دریافت پذیرش، دریافت ویزا و زندگی در این کشور با مشکل مواجه نشوید، بهتر است حتماً مدرک زبان ارائه دهید.

آیا می‌توان از دانشگاه‌های کانادا بورسیه تحصیلی دریافت کرد؟

بورسیه‌های تحصیلی در کانادا معمولاً برای مقطع دکتری داده می‌شود. آن هم در صورتی که رزومه‌ای قوی شامل مدرک زبان نمره بالا، مقالات چاپ شده در مجلات علمی بین‌المللی، معدل بالا و … ارائه شده باشد.

آیا پس از فارغ‌التحصیلی می‌توان در کانادا کار کرد؟

پس از پایان تحصیلات در کانادا، 9 ماه تا 3 سال به افراد فرصت داده می‌شود تا به جست‌وجوی کار بپردازند. درصورت پیدا کردم کار مناسب، پس از 3 سال می‌توانید برای اخذ اقامت دائم کانادا اقدام کرد.

آیا می‌توان در اقامت تحصیلی کانادا، خانواده را هم به همراه داشت؟

بله، متقاضیان متأهل می‌توانند همسر و فرزندان خود را نیز به کانادا ببرند. آن‌ها می‌توانند جواز کار، تحصیل یا ویزای همراه دریافت کنند. هنگام درخواست برای ویزای خود باید درخواست ویزای همراه خانواده نیز به‌صورت آنلاین ثبت شود.